Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvák ponúkol spolužiakov drogami. Tým prišlo tak zle, že sa priznali vychovávateľom
Zdielať na

Prvák ponúkol spolužiakov drogami. Tým prišlo tak zle, že sa priznali vychovávateľom

SNINA / Dvom chlapcom s mentálnym postihnutím ponúkol ich spolužiak marihuanu. Potom, ako všetci traja vyskúšali cigaretu im prišlo tak nevoľno, že vyhľadali vychovávateľa a ku všetkému sa priznali. Polícia 16-ročného mladíka obvinila zo zločinu šírenia toxikománie. Podľa riaditeľky špeciálnej školy sú práve tieto deti ohrozené najviac, keďže sa dajú ľahko zmanipulovať.

Odohralo sa to na dvore v areáli školy tesne pred začiatkom vyučovania. 16-ročný chlapec ponúkol svojim dvom spolužiakom cigaretu. "Obvinený mladík ponúkol dvom mladistvým chlapcom ušúľanú cigaretu obsahujúcu sušinu rastliny rodu cannabis, ktorá obsahovala účinnú látku THC," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

​Keď sa žiaci vrátili do školy, bolo im tak veľmi zle, že sami vyhľadali vychovávateľa. "Vychovávateľ mi do kancelárie priviedol dvoch žiakov, ktorí boli malátni, javili známky únavy, mali lesklé oči to znamená, že som hneď pochopila, že sa tu niečo deje," tvrdí riaditeľka školy Jana Kandríková. Riaditeľka školy žiakom okamžite zabezpečila zdravotnú starostlivosť a privolala aj policajtov. "Humenským vyšetrovateľom bolo vznesené obvinenie voči 16-ročnému chlapcovi z obce Ladomirov za zločin šírenie toxikománie," doplnil Džobanik.

Podľa slov riaditeľky sa čosi také nikdy predtým na ich škole nestalo. "Nedá sa tomu zabrániť po celom svete, nezabránime tomu ani my na škole," tvrdí riaditeľka. Žiaci podľa nej nezostanú bez trestu: "Žiaka sme podmienečne zo školy vylúčili. Ďalší dvaja, ktorí marihuanu vyskúšali, dostali zákaz vychádzok." Ide o žiakov s ľahkým mentálnym postihnutím, podľa riaditeľky sú práve tieto deti najviac ohrozené a ľahko sa nechajú zmanipulovať.

Polícia sa snaží dostať drogy z ulíc. Len nedávno skončili v putách dvaja muži, ktorí ich distribuovali aj mladistvým:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy