Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hazardér pod Strečnom. Riskantná jazda cez dve plné aj mechanické zábrany
Zdielať na

Hazardér pod Strečnom. Riskantná jazda cez dve plné aj mechanické zábrany

STREČNO / Asi každý vodič na Slovensku veľmi dobre vie, že cesta popod Strečno je známa tým, že je veľmi nebezpečná. Napriek tomu sa nájdu šoféri, ktorí nerešpektujú túto skutočnosť. Jedným z nich je aj vodič, ktorý na tomto úseku v priebehu pár sekúnd porušil hneď niekoľko dopravných predpisov.

Vodič, ktorý šoféroval na kritickom úseku pod Strečnom určite nie je ani prvý a ani posledný, kto poriadne riskoval. Jeho konanie, ktoré nakrútil iný vodič je ale poriadny extrém. V úseku, kde je trojpruh drzo prešiel do protismeru. Vôbec mu neprekážalo, že je tam dvojitá plná čiara. Navyše, pri svojom nebezpečnom manévri musel obísť mechanické zábrany, ktoré rozdeľujú túto cestu na opačné jazdné pruhy. Vodiči reagovali takmer zhodne: "Okamžite mu zobrať papiere na doživotie." "Nielen to, že sám vodič hazarduje so svojím životom, ale vážne ohrozuje aj cudzích, ktorí za to vôbec nemôžu," hovorí dopravný analytik Ľubomír Palčák.

​Na záberoch to vidieť celkom jasne. Bezohľadný vodič nebral do úvahy ani to, že práve vtedy išli oproti dve autá. Šofér jedného z nich sa mu vyhol na poslednú chvíľu. Cesta medzi Žilinou a Martinom je pritom mimoriadne vyťažená."Sama je úzka, kľukatá a on ide toto robiť," rozhorčujú sa ľudia. "Tento úsek je nebezpečný už sám o sebe. Sú tam dosahované vysoké denné intenzity, cez 30 000 vozidiel a vieme dobre, že neprejde ani deň, aby tam nebol nejaký problém," dodáva analytik Palčák.

Našťastie, táto jazda nezodpovedného vodiča sa obišla bez havárie. Čelná zrážka vo veľkej rýchlosti by zrejme neskončila len pokrčenými plechmi. "Tak sa nemôže správať vodič, to nie je vodič, to je kaskadér," dodávajú ľudia.

Situácia sa pod Strečnom mohla skončiť rovnako ako nehoda, ku ktorej došlo niekoľko hodín pred tým pri Partizánskom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy