Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý vodič prerazil stenu záložne a skončil v predajni. Pred jazdou pil
Zdielať na

Mladý vodič prerazil stenu záložne a skončil v predajni. Pred jazdou pil

NITRA / Dvadsaťjedenročný mladík šoféroval opitý a nadránom zdemoloval záložňu v centre Nitry. Autom zaparkoval priamo v budove. Mladík skončil so zraneniami v nemocnici.

Dvadsaťjedenročný Filip vychádzal z vedľajšej cesty na hlavnú. Manéver mu ale nevyšiel a namiesto odbočenia išiel rovno a vyrútil sa na budovu. S vozidlom skončil až v záložni. Vo vnútri bolo všetko zdemolované. "Po príchode na miesto hasiči zistili, že auto prerazilo výklad a je v predajni," uviedol hovorca hasičov v Nitre Michal Varga.

Išlo o taký silný náraz, že okrem zdemolovaného výkladu prerazilo vozidlo aj časť steny. V predajni zostalo kopec tehál. Predná časť auta bola zdemolovaná a mladík so zraneniami skončil v nemocnici. "Po príchode hasičov bol už mladík mimo vozidla,"  dodal Varga.

V aute sedel Filip sám, okrem toho, že išiel rýchlo sa ukázalo, že šoféroval poriadne podgurážený alkoholom. V dychu mal 1,85 promile. Vozidlo zo záložne dostali von hasiči. Škoda na aute a budove bola predbežne vyčíslená na vyše 7000 eur. Vodič, ktorý za volant sadol opitý bol už aj obvinený.

Napriek tomu, že je nebezpečenstvo nehody pri požití alkoholu vyššie, mnohí si nedajú povedať a za volant si sadajú pod vplyvom. Príkladom je aj vodič v nasledujúcej reportáži, ktorý narazil do auta, v ktorom sedela matka a jej syn. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy