Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Oslavovali narodeniny, keď sa na nich zrútil balkón. Mladí ľudia ostali zasypaní pod ním
Zdielať na

Oslavovali narodeniny, keď sa na nich zrútil balkón. Mladí ľudia ostali zasypaní pod ním

ZELENÁ VODA / Bezstarostná oslava narodenín plná zábavy sa v okamihu zmenila. Hrôzu naháňajúca udalosť sa stala v noci z piatka na sobotu v rekreačnej oblasti neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Na chate sa znenazdajky zrútil balkón na poschodí. Na ňom aj pod ním stálo spolu desať mladých ľudí.

Partia mladých ľudí si na víkend objednala chatu. Oslava 20. narodenín sa práve rozbiehala, keď došlo k nešťastiu. Na balkóne sa v celej dĺžke zrútilo betónové zábradlie z výšky asi troch metrov. "Zrazu sa to proste zosunulo a ako boli opretí, tak všetci spadli dolu," uviedol priamy svedok udalosti. 

Traja chlapci sa spolu so zábradlím zrútili na kamarátov stojacich pod balkónom. Tí sa nemali šancu uhnúť. 

Na miesto ihneď vyrazili privolaní záchranári. Chlapci, ktorí boli v poriadku ratovali svojim zranených kamarátov. "K zraneným sme vyslali až tri posádky záchrannej zdravotnej služby. Záchranári na mieste ošetrili štyroch zranených, ktorí utrpeli najmä úrazy hlavy a horných končatín," uviedla hovorkyňa zdravotných záchranárov Alena Krčová. 

Podľa informácií TV JOJ sa zranenia neukázali ako vážne. Pri pohľade na zrútené balkónové zábradlie je jasné, že mohla celá udalosť dopadnúť aj horšie. "Keby to niekomu padlo na hlavu, tak koniec," povedal svedok nešťastia. 

Polícia miesto udalosti uzatvorila a okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Policajti z Nového Mesta nad Váhom začali trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uviedol policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy