Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na hokeji v Maďarsku sa strhla bitka so slovenskými fanúšikmi. Miestni odchádzali šokovaní
Zdielať na

Na hokeji v Maďarsku sa strhla bitka so slovenskými fanúšikmi. Miestni odchádzali šokovaní

MIŠKOVEC / Slovenskí fanúšikovia si počas piatkového duelu hokejovej Tipsport Ligy medzi DVTK Jégesmedvék Miškovec a HKM Zvolen urobili problémy a poriadnu hanbu. Zápas sa totiž nezaobišiel bez nepokojov na tribúnach, ktoré musela riešiť aj polícia.

Nepokoje zdržali aj začiatok tretej tretiny. Bitka vypukla v sektore hostí. "V prestávke sa udiala situácia, akú si aréna v Miškovci vo svojej 12-ročnej histórii nepamätá: v sektore hostí sa strhla bitka. Zamaskovaní chuligáni, ktorí si zakrývali šálmi tváre, vyprovokovali konflikt, udierali päsťami domácich fanúšikov a zhodili bariéru, ktorá oddeľovala sektor hostí od zvyšku hľadiska. Napokon musela zasiahnuť polícia," napísal reportér zápasu na portáli jegkorongblog.hu. Domáci fanúšikovia odchádzali zo zápasu šokovaní. 

Ako uvádza portál Teraz.sk, k bitke sa na tlačovej konferencii po zápase vyjadril aj tréner víťazného Zvolena Andrej Podkonický. "Chcem sa ospravedlniť za to, čo sa udialo v hľadisku. Netuším presne, čo sa tam stalo, no také veci by sa nemali diať," povedal. 

Na udalosti na štadióne v Miškovci zareagovala fanúšikovská skupina Ultras Zvolen, ktorá sa vyjadrila k incidentu na svojej facebookovej stránke.

Svoje ospravedlnenie zopakovali aj v sobotu po zápase. "Chceli by sme ešte oficiálne smerovať ospravedlnenie všetkým fanúšikom ktorí s nami včera vycestovali a museli byť nechcene súčasťou konfliktov s maďarskými fanúšikmi a políciou. Takisto sa chceme ospravedlniť nášmu vedeniu, ktoré nás po všetkých stránkach vždy podporovalo a tiež hráčom, ktorých sme nemohli podporovať do konca. Do Miskolca sme šli v prvom rade podporiť náš klub a nie sa ísť cielene biť ako to prezentujú poniektoré média," píše sa v príspevku s tým, že ponúkajú 200 eur tomu, kto dodá video o tom, ako fanúšikovia kopali do detí a žien. Fanklub totiž odmieta takéto obvinenia.

Video z bitky, ktorá sa strhla v Miškovci obletelo sociálne siete. Nájdete ho TU

Súvisiace články

Najčítanejšie správy