Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Miroslav (60) svoju obeť zavraždil a rozštvrtil. Pred súdom si vypočul rozsudok
Zdielať na

Miroslav (60) svoju obeť zavraždil a rozštvrtil. Pred súdom si vypočul rozsudok

BANSKÁ BYSTRICA / Doživotie za úkladnú vraždu. 60-ročný Miroslav si dnes na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici vypočul takýto trest. Podľa súdu zavraždil a rozštvrtil telo 57 ročnej Ľudmily z Novej Bane. Pozostatky našli po 5 rokoch od jej zmiznutia pri tajchu nad Novou Baňou.

Motívom boli peniaze. Pani Ľudmila pracovala v nebankovej spoločnosti, navyše predala rodinný dom. Podľa obžaloby sa Miroslav správal mimoriadne kruto. Telo znetvoril, aby sťažil identifikáciu a zakopal na viacerých miestach v okolí Novej Bane.

"Využil jej emočnú slabosť, to že ostala sama po smrti, votrel sa do jej priazne," uviedol pred súdom prokurátor. Podľa súdu je vinný a vymerali mu doživotný trest.

"Po niekoľkých rokoch je dosiahnutá spravodlivosť pre pozostalých poškodenej," dodal prokurátor. Ľudmila zmizla bez stopy a trvalo 5 rokov, kým časť jej pozostatkov a oblečenia našli pri tajchu nad Novou Baňou. "Hľadali sme ju, zostala som ešte ja a švagor a chceme na to všetci zabudnúť," povedala švagriná zosnulej. 

Miroslav (60) bol už viac ako desaťkrát súdne trestaný, prvýkrát sa do väzenia dostal ako 18-ročný za vraždu svojej priateľky. Podľa znalcov jeho náprava možná nie je. "Strávil počas života 30 rokov vo výkone trestu, hrozilo by, keby bol na slobode, že by spáchal iný násilný trestný čin," vyjadril názor prokurátor. 

Počas procesu, v ktorom ho z úkladnej vraždy usvedčilo viacero svedkov obžalovaný muž tvrdil, že je nevinný. "Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa odvolal, rozhodne Najvyšší súd SR," informovala hovorkyňa špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy