Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
FOTO: Hromadná nehoda pri Trenčíne. Zrazili sa tri kamióny a auto
Zdielať na

FOTO: Hromadná nehoda pri Trenčíne. Zrazili sa tri kamióny a auto

TRENČÍN / V pondelok polícia zasahovala pri hromadnej nehode troch kamiónov a osobného auta neďaleko Trenčína. Pri nehode sa zranili traja ľudia a škody sa rátajú v desaťtisícoch.

Vodič cisterny zozadu vpálil do kolóny stojacich vozidiel na ceste pri Trenčianskych Stankovciach v smere na Drietomu. Odniesli si to dva kamióny pred ním a jedno osobné auto. 

"Na krajnici bolo nákladné auto, niečo opravoval. Predo mnou bol kamión, ostal stáť, ja som ostal stáť za ním a kolega tiež zastavil. A ten čo šiel zvrchu nás všetkých potlačil," opisuje nehodu vodič osobného auta. 

V dôsledku série silných nárazov sa zranili tri osoby, dvaja vodiči kamiónov a spolujazdkyňa z osobného vozidla. "Dvaja muži boli s poraneniami dolných končatín po ošetrení prevezení do nemocnice v Trenčíne. V rovnakej nemocnici skončila aj žena, ktorá utrpela ťažkú stresovú reakciu," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Dychové skúšky u účastníkov nehody boli negatívne. Čomu sa vodič cisterny venoval počas šoférovania krátko pred nárazom, zisťuje polícia. Zrejme sa však nevyhne vysokej pokute. Šťastím bolo, že posledným vozidlom v kolóne nebolo osobné auto, ale ďalší ťahač s cisternou. 

Dopravu na mieste niekoľko hodín riadila polícia. Prejazdný bol len jeden jazdný pruh. Z kamiónov po nárazoch vytiekol olej, nádrže s naftou našťastie vydržali. "Vykonali sme protipožiarne opatrenie a zachytili sme vytekajúce prevádzkové kvapaliny," uviedol veliteľ zásahu Rastislav Koprivňanský. 

Dva z troch kamiónov ostali po nehode nepojazdné. Škody tak vystúpili vysoko hore. "Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na asi 51 tisíc eur," povedala policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Nedávno polícia riešila kuriózny prípad. Na diaľnici začal horieť kamión. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy