Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž obžalovaný z vraždy matky predstúpil pred súd. Jeho tvrdenia prekvapili
Zdielať na

Muž obžalovaný z vraždy matky predstúpil pred súd. Jeho tvrdenia prekvapili

KOŠICE / Rastislav z Betliara, ktorý údajne vlani pripravil o život vlastnú mamu, bol opäť na súde. 56-ročnú Lýdiu mal zavraždiť nožom, ktorý jej podľa obžaloby zabodol priamo do krku. Obžalovaný mladík naďalej tvrdí, že si zranenia spôsobila sama, údajne jej nikdy neublížil.

Rastislav tvrdí, že sa mu za mrežami rapídne zhoršil psychický stav, údajne počuje hlasy. Syna zavraždenej Lýdie policajti zadržali krátko po skutku, pre nedostatok dôkazov ho prepustili na slobodu. Až o dva mesiace neskôr ho obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy. 

Odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe. Na pondelňajšom pojednávaní tvrdil, že sa za mrežami lieči u psychiatričky, zrazu vraj počuje hlasy.

Psychická porucha? 

Podľa psychiatrického posudku z januára bol ale v čase spáchania skutku síce opitý, no jeho rozpoznávacie schopnosti boli znížené len vplyvom alkoholu, na ktorom je podľa znalca závislý. "Nezistil som žiadne známky duševnej poruchy alebo choroby," uviedol znalec z odboru psychiatrie. 

To, že som bol pod vplyvom alkoholu, keď si nebohá mama vzala život, nenasvedčuje tomu, že som závislý na alkohole," povedal Rastislav pred súdom. Obhajkyňa požaduje nový znalecký posudok z odboru psychiatrie. Pojednávanie odročili, proces bude pokračovať na budúci týždeň.

Nôž v krku

Lýdiu (56) našli mŕtvu iba dva dni po tom, čo pochovala manžela. V hrdle mala zapichnutý nôž. Susedia , ktorí sa dozvedeli túto hroznú správu od začiatku tvrdili, že sama by si na život nesiahla.

Od začiatku podozrievali ich syna ,32-ročného Rastislava, s ktorým mali mať rodičia neustále problémy. Aj v noci pred tragédiou mala pani Lýdia volať políciu. "Utekala, pretože ju ohrozuje, to chlapča stále bolo napité," povedal jeden zo susedov. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy