Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prípadnou účasťou policajtov NAKA na plánovaní vraždy sa zaoberá inšpekcia. Údajný sprostredkovateľ hovorí o výmysloch
Zdielať na

Prípadnou účasťou policajtov NAKA na plánovaní vraždy sa zaoberá inšpekcia. Údajný sprostredkovateľ hovorí o výmysloch

BRATISLAVA / Konkurenčný boj dokáže byť veľmi tvrdý. Podľa blogera Radovana Bránika sa možno chcel jeden z podnikateľov zbaviť konkurenta navždy. U elitných policajtov z Národnej kriminálnej agentúry si mal objednať vraždu.

"Šupa riadna, švihlo to," uviedol obyvateľ bytovky. "Aj nos sme sa báli vystrčiť," dodáva obyvateľka bytovky. Takto si na explóziu v paneláku spomínajú obyvatelia bytovky, na prízemí ktorej si prenajímal priestory prevádzkovateľ internetových a televíznych služieb. Do týchto priestorov neznámy páchateľ v noci hodil nálož. Tá zničila všetko.

Už v roku 2012 sa šepkalo v meste o konkurenčnom boji medzi dvomi podnikateľmi poskytujúcimi podobné služby. Majiteľ konkurenčnej firmy tvrdil, že aj napriek nezhodám, by tak ďaleko nezašiel. "Je to pre nás likvidačné. Nemôžem nič robiť, okolo 150 tisíc eur máme v tom," povedal vtedy poškodený podnikateľ. "Chcem vyjadriť poľutovanie, nemáme s tým nič spoločné," uviedol v októbri 2012 majiteľ konkurenčnej firmy.

Podľa blogera Radovana Bránika mal tento podnikateľ zájsť oveľa ďalej a to až k objednávke vraždy svojho konkurenta. Vykonať ju údajne mali elitné policajti NAKA, prezývaní miestnymi Vlci. "Si si vymyslel vec, za ktorú je doživotie. To sú vlci," povedal údajný sprostredkovateľ.

Prípadom sa zaoberá inšpekcia

Účasťou príslušníkov NAKA na plánovaní vraždy sa už začala zaoberať inšpekcia ministerstva vnútra. S údajným spostredkovateľom sa v piatok televízia JOJ skontaktovala. Uviedol, že informácie, ktoré boli zverejnené sú nepravdivé. "Dobrý deň, ešte raz by som sa Vám chcel poďakovať o možnosť zaujať stanovisko. Poprosím Vás o zverejnenie iba tohto môjho vyjadrenia. V článku sú uvádzané nepravdivé informácie a viac sa k tejto veci nebudem vyjadrovať. Ďakujem," uviedol údajný sprostredkovateľ.

Prípad plánovania úkladnej vraždy mal na stole aj policajný vyšetrovateľ. Ten prípad uzavrel s tým, že skutok sa nestal. Jeho závery po podaní sťažnosti skúmal aj prokurátor úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý sa s rozhodnutím vyšetrovateľa stotožnil. "Sťažnosť poškodeného bola zamietnutá ako nedôvodná, pretože uznesenie vyšetrovateľa považoval prokurátor za zákonné. Bolo v súlade so zadováženým dôkazným stavom, preto sa s ním prokurátor stotožnil," uviedla v stanovisku hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy