Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ignorovala NAKA pokus o vraždu? Bloger zverejnil jej objednávku
Zdielať na

Ignorovala NAKA pokus o vraždu? Bloger zverejnil jej objednávku

BRATISLAVA / Na strednom Slovensku zrejme vyčíňa zločinecký gang, ktorý má prepojenia na elitných policajtov. Vyplýva to z článku, ktorý napísal bloger Radovan Bránik. Zverejnil aj rozhovor medzi údajným sprostredkovateľom a objednávateľom úkladnej vraždy, ktorú Národná kriminálna agentúra neobjasnila. Práve jej príslušníci mali byť podľa blogu vykonávateľmi skutku.

Skutok siaha ešte do rokov 2013 a 2014, kedy si mal istý podnikateľ a filantrop z Detvy objednať u svojho známeho vraždu muža, ktorý podnikal v podobnej oblasti. Následne v jeho firme vybuchol granát.

Ani v jednom prípade sa polícii nepodarilo odhaliť páchateľa. A to napriek tomu, že anonym jej poslal nahrávku rozhovoru medzi objednávateľom a sprostredkovateľom útokov. Jej pravosť mala potvrdiť znalecká expertíza, hoci údajný objednávateľ sa bránil, že ide o podvrh.

Vlci z NAKA 

"Si si vymyslel vec, za ktorú je doživotie. To sú vlci," hovorí údajný sprostredkovateľ. Vlkmi sú podľa blogera Radovana Bránika v žargóne podpolianskej mafie nazývaní príslušníci NAKA. Tí mali podľa sprostredkovateľa pýtať viac peňazí oproti pôvodnej dohode, pretože potenciálna obeť bola mimoriadne opatrná.

"To je taký zajac. Dáva si pozor, nie že on si dáva pozor, on má oči aj na hlave vzadu. On nespraví z kancelárie krok, že by niekoho nevzal so sebou. Deti, manželku, frajerku," dodáva údajný sprostredkovateľ. 

Objednávka na polícii 

Objednávkou vraždy, ktorú mali podľa zverejneného článku a telefonickej nahrávky vykonať elitní policajti, sa už zaoberá inšpekcia ministerstva vnútra. "Koná veci na základe medializovaného článku," informoval hovorca ministerstva vnútra, Petar Lazarov. 

Národná kriminálna agentúra pritom ešte v januári zastavila trestné stíhanie vo veci objednávky vraždy, pretože skutok sa podľa vyšetrovateľ nestal. Poškodený sa obrátil na políciu aj preto, že páchatelia chceli údajne uniesť jeho priateľku i dieťa.

Otvoria prípad? 


Riaditeľ Národnej protizločineckej jednotky uviedol, že na základe medializácie si nechá vyrobiť analýzu prípadu a nie je vylúčené, že ho znovu otvoria. "Vzhľadom na to, že v prípade sú podozriví z trestnej činnosti príslušníci policajného zboru, je vecne príslušná konať inšpekcia ministerstva vnútra. Podnet sme postúpili na preverenie," informovala hovorkyňa policajného prezídia, Denisa Baloghová. 

"Ja mám stopercentné informácie z Bystrice, že určite nepodozrievajú mňa. Laco bol dnes na porade a to nie že je jedna pani povedala, to bolo veľmi vysoko," povedal údajný objednávateľ vraždy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy