Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Nepomohla ani ľútosť. Súd poslal zlodeja za mreže na 10 rokov
Zdielať na

Nepomohla ani ľútosť. Súd poslal zlodeja za mreže na 10 rokov

KOŠICE / Senát krajského súdu vo štvrtok uzavrel prípad 41-ročného Košičana Arpáda, ktorý začiatkom roka s nožom v ruke prepadol prokurátorku. Trinásťkrát trestanému recidivistovi okresný súd vymeral 8 a pol ročný trest. Odvolací súd mu ešte pridal niekoľko mesiacov navyše.

Arpád sa k činu priznal a tak súd koncom júna rozhodoval len o výške trestu. Osem a pol roka sa prokurátorovi zdalo málo a tak sa odvolal. Prípad preto skončil na krajskom súde. "Naznačil, že ľutuje svoje konanie, urobil vyhlásenie o tej svojej vine, čiže bola tam aj úprimná ľútosť," uviedol obhajca Gerhard Zvolánek.

​Arpád je od januára vo vyšetrovacej väzbe, kedy 49-ročnú prokurátorku prepadol na ulici s nožom v ruke. Chcel sa zmocniť jej kabelky. Následne s ňou začal zápasiť a opakovane ju ohrozoval nožom. "Počas zápasu sa obvinený muž viackrát pokúsil nožom ženu napadnúť do rôznych oblastí tela, pričom žena neutrpela žiadne zranenia," opísala napadnutie Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. Napokon sa Arpád rozbehol smerom k lesu. Incident videli viacerí svedkovia, medzi nimi i policajt v civile, ktorý ihneď informoval kolegov.

Policajti ho zakrátko zadržali. Krátko pred činom prepadol i ďalšiu ženu, kuchárku v košickej nemocnici. Senát krajského súdu pri ukladaní trestu zohľadnil mužovu kriminálnu minulosť i fakt, že už v minulosti sa dopustil lúpežného prepadnutia a pôvodný trest zvýšil. "Obžalovanému súd ukladá trest vo výške 10 rokov" vyhlásil sudca. 

Verdikt je teda právoplatný. Arpád si trest odsedí vo väzení so stredným stupňom stráženia, absolvovať musí i protidrogové liečenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy