Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vodič sa snažil vyhnúť čelnej zrážke. S autom skončil na cintoríne
Zdielať na

Vodič sa snažil vyhnúť čelnej zrážke. S autom skončil na cintoríne

VÝČAPY / OPATOVCE - Devätnásťročný vodič zozadu vrazil do auta a s vozidlom skončil napokon na cintoríne. Zdemoloval pritom aj dva náhrobné kamene. Nehoda sa stala v pondelok večer vo Výčapoch Opatovciach v okrese Nitra.

Nehoda sa stala vo chvíli, keď vodička chcela s autom odbočiť z hlavnej cesty na vedľajšiu. Devätnásťročný mladík do nej vrazil. "Slečna začala brzdiť, vyhodila smerovku, nechcel som to napáliť do nej dozadu, tak som to strhol," povedal vodič. 

Aj napriek snahe sa vodič už zrážke vyhnúť nedokázal. Vozidlo zachytil z bočnej strany. Auto sa pritom odrazilo, vletelo do protismeru a mladík skončil na cintoríne. "Som to radšej strhol, aby som do nej nenapálil čelne," dodal vodič. 

Auto prerazilo oplotenie cintorína a narazil do hrobu. Po náraze zostal jeden náhrobný kameň zničený a druhý poškodený. "Na vozidle Peugeot sme odpojili batériu a skontrolovali únik prevádzkových kvapalín. Alkohol u ani jedného z vodičov zistení nebol," uviedol veliteľ zásahu hasičov z Nitry Juraj Šinkora. 

Vodič sa pri nehode nezranil. V aute viezol aj priateľku, tú ošetrili záchranári, nešlo ale o nič vážne. Vodička druhého auta vyviazla bez zranení. "Vodiči boli mimo vozidiel a zranená osoba bola odvezená sanitkou do nášho príchodu," povedala hovorkyňa záchranárov z Nitry Božena Bruchterová. Okolnosti tejto zrážky ako aj mieru zavinenia polícia vyšetruje. V tomto prípade nevznikla škody, iba na vozidlách, ale aj na oplotení a na náhrobných kameňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy