Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrteľný úraz v areáli školy. Muža privalil betónový stĺp
Zdielať na

Smrteľný úraz v areáli školy. Muža privalil betónový stĺp

PARTIZÁNSKE / V areáli základnej školy Rudolfa Jašíka sa stal tragický úraz. Chlapi, ktorí robili oplotenie, chceli vyložiť z palety betónové stĺpy. Jeden z nich sa však prevážil na 52-ročného muža z okresu Námestovo. Spočiatku ešte komunikoval, ale cestou do nemocnice zomrel.

​Ešte pred začiatkom školského roka potrebovali dokončiť pár metrov oplotenia. Stĺpy ktoré priviezli začali vykladať. Pri manipulovaní s betónovými stĺpmi 52- ročného muža jeden z nich zavalil. "Betónový stĺp ako ho dávali na bok sa stočil a zavalil jedného zo zamestnancov," opísal nešťastie primátor mesta Jozef Božik. Jeho 21- ročný syn, ktorý bol pritom okamžite zavolal záchranku. 

Napriek rýchlemu zásahu záchranárov muž zomrel ešte počas prevozu do nemocnice. Muž pri nakladaní do sanitky pritom ešte komunikoval. "Žiaľ oživovanie nebolo úspešné, lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. "Podľa mechanizmu úrazu, bol doslova privalený ťažkým betónovým predmetom. Išlo o ťažké poškodenie brucha a spodnej časti hrudníka. Je predpoklad, že tam došlo k roztrhnutiu pečene," vyjadril sa k stavu muža Gabriel Krbúšik, námestník z nemocnice v Partizánskom. 

Svedkovia tvrdia, že muž po úraze síce dokázal aj chodiť, podľa svedkov sa sťažoval bolesti brucha. Podľa lekárov mu betónový stĺp pravdepodobne vážne poranil viaceré vnútorné orgány.  "Je to veľká tragédia, ktorá je vnímaná ako nešťastná náhoda, pretože podobné manipulácie robili bežne," poznamenal primátor mesta. 

Presnú príčinu nešťastia vyšetrujú nielen policajti, ale aj inšpektori práce. "Došlo k porušeniu predpisov na zaistenie bezpečnosti, ochrany zdravia pri práci. Nakoľko došlo k porušeniu zdravia, ktorým bola spôsobená smrť zamestnanca,"  vyjadril sa Iveta Miksová z inšpektorátu práce. 

K tragickej nehode došlo aj pred pár dňami na železničnom priecestí. Žiačka autoškoly tam zastala. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy