Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Psa zviazali drôtom a vyhodili pod most. Polícia už vypočula jeho majiteľa
Zdielať na

Psa zviazali drôtom a vyhodili pod most. Polícia už vypočula jeho majiteľa

KOŠICE / Pohľad na zviazaného psa, ktorého našli pri Kostoľanoch, šokoval aj ľudí, ktorí nie sú ochrancami zvierat. Nemeckého ovčiaka ktosi pohodil pod mostom, aby tam uhynul. Zviera pritom nechal trpieť brutálnym spôsobom. V stredu policajti spustili pátraciu akciu a vypočuli niekoľko podozrivých ľudí.

Na začiatku to vyzeralo na strašný objav. Nemeckého ovčiaka vyhodili pod most, mal zviazané laby drôtom a lankom papuľu. 

"Mala ich zviazané dokopy, vlastne tie kĺby. Fenka nemala žiadnu šancu sa postaviť," opísala stav fenky po prinesení na kliniku ošetrujúca lekárka. Veterinári dostali fenku do rúk v poslednej chvíli a dokážu ju liečiť. Vďaka nim sa opäť o pár dní postaví na nohy. "Máme už asi 200 ľudí, ktorí majú záujem o poskytnutie domova," prezradila Romana Šerfelová, z Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov. 

Páchateľ v stredu vypovedal pred policajným vyšetrovateľom. Muži zákona ho zadržali v blízkej osade v Sokoľanoch, a to na podnet divákov TV JOJ po odvysielaní reportáže. "Ak nebudeme konať, zajtra to môže byť žena alebo dieťa," povedala Júlia, oznamovateľka podozrivých. Oznamovateľka obvolala v osade ľudí, aby zistila,  kto to urobil. "Vedia, kto to urobil, prizerali sa. Majú viac informácií, " pokračovala. 

Polícia vzala muža z osady

Policajti vypočuli svedkov a v osade spustili operatívnu akciu. V stredu tesne popoludní  prišla do osady hliadka. Do policajného auta nastúpil podozrivý muž, údajne majiteľ psa. "Ja som to neurobil," povedal muž TV JOJ.  Na otázku - kto to bol, odpovedal takto: "Ja neviem. Bol to môj pes a mal aj šteňatá. Ja som to neurobil ale."  

Prípad už prevzal policajný vyšetrovateľ a je len na ňom, komu tento beštiálny čin dokáže. 

Pes ani žiadne zviera už viac nie je vec: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy