Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž sa šiel schladiť do bazéna. Po chvíli bol mŕtvy, záchranári mu už pomôcť nevedeli
Zdielať na

Muž sa šiel schladiť do bazéna. Po chvíli bol mŕtvy, záchranári mu už pomôcť nevedeli

Archívna reportáž

KOŠICE / Na najznámejšom košickom kúpalisku Červená hviezda došlo napoludnie k tragédii. V bazéne zomrel starší muž. V horúcom počasí sa chcel schladiť, no po chvíli plávania zostal nehybne ležať na hladine. Pre túto tragickú udalosť kúpalisko zatvorili, v bazénoch sa ľudia neokúpu zrejme ani v najbližších dňoch.

Návštevníci najstaršieho košického kúpaliska majú za sebou veľmi nepríjemný zážitok. Priamo v plaveckom bazéne prišiel o život 74-ročný návštevník. Starší pán si išiel napoludnie zaplávať. To, že po chvíli bezvládne leží na hladine si všimli ostatní návštevníci obľúbeného kúpaliska. 

Bezvládnemu Stanislavovi okamžite bežali na pomoc plavčíci a začali s jeho oživovaním. "Už mal modrú tvár, začali ho oživovať, priniesli potom defibrilátor, oživovali ho asi 20 minút, kým prišla záchranka, no a keď prišla záchranka, tak už len skonštatovali, že je mŕtvy," povedala svedkyňa Vlasta. 

Na miesto nešťastia prišiel o niekoľko minút ohliadajúci lekár. Všetci museli kúpalisko opustiť. Bazén polícia ihneď uzavrela. "Jedná sa o 74-ročného návštevníka kúpaliska. Všetko nasvedčuje tomu, že došlo k zástave srdca," uviedol ohliadajúci lekár Otto Mižík. 

"Mesto Košice veľmi mrzí tragická udalosť, ku ktorej došlo na kúpalisku Červená hviezda, rovnako ako verejnosť. Budeme čakať na výsledky vyšetrovania, ktoré momentálne prebiehajú zo strany polície a bude nás zaujímať ako k tejto udalosti došlo," povedala hovorkyňa magistrátu mesta Košice Linda Šnajdárová. Presnú príčinu smrti 74-ročného Stanislava určí nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva.

Podľa kompetentných boli plavčíci v tej chvíli na svojom mieste, no aj napriek rýchlej reakcii už mužovi pomôcť nemohli. "Na základe pokynu Úradu verejného zdravotníctva je potrebné vypustiť bazén, v ktorom došlo k tejto tragickej udalosti, samozrejme budú prebiehať všetky procesy, ktoré sú potrebné k vyčisteniu a k opätovnému napusteniu tohto bazéna, určite bude bazén zajtra pre verejnosť zatvorený," dodala Šnajdárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy