Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kontroly na cestách. Polícia zadržala aj cyklistu, ktorý nafúkal vyše 5 promile
Zdielať na

Kontroly na cestách. Polícia zadržala aj cyklistu, ktorý nafúkal vyše 5 promile

BANSKÁ BYSTRICA / Na cestách banskobystrického kraja bolo počas víkendu nezvyčajne rušno. V teréne boli policajné hliadky na motorkách. Rýchlu jazdu, nepozornosť za volantom no aj alkohol, toto všetko kontrolovali počas policajnej akcie. Dôvodom bol mimoriadne tragický týždeň na cestách banskobystrického kraja, počas ktorého zahynuli až štyria ľudia.

Havaroval cestou na chalupu neďaleko Čerína. Auto, ktoré šoféroval 87-ročný dôchodca, skončila prevrátené mimo cesty. Dôvodom bola nepozorná jazda. 

Takáto nepozornosť za volantom, no aj rýchla jazda, telefonovanie počas šoférovania a nesprávne predbiehanie, na toto sa počas víkendu zamerali policajti na strednom Slovensku.

​Nielen vodičov áut, no aj motocyklistov kontrolovali na viacerých miestach v kraji. Impulzom pre kontrolu bol mimoriadne tragický týždeň na cestách, počas ktorého prišli o život 4 ľudia. Pri Banskej Bystrici zahynul 59-ročný cyklista, pri Hnúšti 54-ročný muž na vozíku, do ktorého narazilo auto.

Pozrite si reportáž o nehode pri Kremnici: 

​Vo Zvolene po náraze do autobusu zahynul 26-ročný vodič a smutnú štatistiku uzatvára nehoda 38-ročného motorkára pri Kremnických Baniach. Počas policajnej akcie zistili 17 priestupkov, z toho až 9 sa týkalo rýchlej jazdy.

S pokutou za rýchlu jazdu napríklad obišiel motorkár pri Zvolene a rekordérom bol cyklista pri Zvolenskej Slatine. "53-ročný muž pri dychovej skúške nafúkal 2,46 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 5,13 promile alkoholu," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy