Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Osem a pol roka sa skrývala, aby nemusela do väzenia. Psychický tlak ale nevydržala a prihlásila sa sama
Zdielať na

Osem a pol roka sa skrývala, aby nemusela do väzenia. Psychický tlak ale nevydržala a prihlásila sa sama

NITRA / Za úverový podvod mala sedieť za mrežami, namiesto toho bola dlhé roky na úteku. Reč je o 36-ročnej žene, ktorá si už odpykáva trest vo väznici v Nitre. Tvrdí, že ukrývanie sa už psychicky neuniesla.

Tridsaťšesťročná žena dostala za úverové podvody šesť rokov väzenia. Do výkonu trestu ale nenastúpila. "Lebo som sa hrozne bála prostredia, že budem zatvorená a tak," uviedla obvinená dôvod, prečo do výkonu trestu nenastúpila. 

Na úteku pred spravodlivosťou bola odsúdená žena až osem a pol roka. Menila miesta bydliska a vraví, že keď si na to spomenie, bolo to najhoršie obdobie jej života. "Už by som to nikdy neurobila, strašný stres každý deň, bála som sa," povedala obvinená s odstupom času. 

Matka dvoch dcér mladšiu, dnes 11-ročnú, nevidela od dvoch rokov. O staršej dcére mala informácie od rodiny. Žena pre TV JOJ povedala, že život na úteku je ťažký predovšetkým na psychiku. Sama sa preto rozhodla ísť na políciu. "To nie je život, to je trest. Som sa prišla v apríli nahlásiť, nevydržala som s nervami," povedala obvinená. 

Podľa odsúdenej bol najťažší prvý mesiac, no na život vo väzení si už postupne zvyká. "Chodím do práce, robíme pohľadnice, rozprávam sa s dievčatami," hovorí. Zo života na úteku sa podľa jej slov poučila a nikdy viac by nič také neurobila. "Keby sa teraz otvorili brány, že utekaj, zostala by som sedieť na mieste," dodala. 

Dúfa, že dcéry jej všetko raz dcéry odpustia a odkazuje im: "Veľmi ich ľúbim, a aby sa na mňa nehnevali."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy