Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia u nich našla takmer 400 dávok drogy. Zadržaných už obvinili
Zdielať na

Polícia u nich našla takmer 400 dávok drogy. Zadržaných už obvinili

SEREĎ / Po veľkej policajnej razii, ktorú urobili cez víkend padli prvé obvinenia. V Seredi počas protidrogovej akcie zasahovalo viac ako päťdesiat príslušníkov rôznych policajných zložiek. Zamerali sa na obyvateľov ulice, ktorí už dlhšie znepríjemňovali život susedom. Medzi zadržanými je aj 15-ročný chlapec.

Policajná akcia prebiehale v nedeľu od predpoludnia do piatej hodiny popoludní na Cukrovarskej ulici v Seredi. Policajti vykonali niekoľko domových prehliadok, počas ktorých zaistili rôzne podozrivé látky. Expertíza potvrdila, že išlo o takmer 400 dávok drogy. Približne 350 dávok heroínu a niekoľko ďalších dávok metamfetamínu skončilo v rukách polície.

Policajti zaistili manželský pár a mladíka. Len 15 ročný chlapec na mieste dobrovoľne vydal zo skrýše na dvore jednu zatavenú striekačku s hnedým práškom a vrecúška s tzv skladačkami. "15-ročného chlapca obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Galante zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Chlapec pravdepodobne skončí vo väzbe. Za skutok, ktorý ma na svedomí hrozí väzenie na tri až desať rokov, ale vzhľadom k tomu, že je mladistvý sa výška trestu kráti na polovicu. Vyšší trest hrozí 30 ročnému manželskému páru. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trnave obvinil zadržaného muža a ženu (30 rokov) z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodala Martina Kredatusová.

Vyšetrovateľ aj v ich prípade spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie. Za drogovú trestnú činnosť vo väčšom rozsahu hrozí obvineným odňatie slobody na desať až pätnásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy