Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Protidrogová razia. Policajti našli takmer 400 dávok heroínu
Zdielať na

Protidrogová razia. Policajti našli takmer 400 dávok heroínu

SEREĎ / Policajti v nedeľu na niekoľko hodín obsadili časť Cukrovarskej ulice v Seredi. S pomocou kukláčov a špeciálne vycvičených psov urobili niekoľko domových prehliadok. Podľa najnovších informácii, bola protidrogová akcia úspešná. V policajnej cele skončil manželský pár a len 15-ročný chlapec.

Niektorí obyvatelia ulice, blízki zadržaných osôb prejavovali svoju nespokojnosť s policajným zásahom a aj prítomnosťou kamier hrubými nadávkami a vyhrážaním. Avšak nepomerne väčšia časť obyvateľov ulice a v podstate celej Serede bola rada, že polícia zakročila. Na kameru ale zo strachu nikto nechcel hovoriť.

V domoch, ktoré polícia na niekoľko hodín obsadila sa mali vyrábať a predávať drogy. Na akcii sa zúčastnilo nevídané množstvo policajtov. Desiatky kukláčov, policajtov so špeciálne vycvičenými psami a kriminalistov z Trnavy, Galanty a susedných krajov vykonali sériu domových prehliadok. Prezreli 18 bytových jednotiek, dvor a okolie. "Polícia počas včerajších domových prehliadok zadržala 18 osôb, z nich traja zostali aj naďalej zadržaní a umiestnení v celách policajného zaistenia. Ostatné osoby boli zo zadržania prepustené," informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

V policajných celách zostali 30-roční manželia a len 15-ročný chlapec, ktorý policajtom dobrovoľne vydal zo skrýše na dvore jednu zatavenú striekačku s hnedým práškom a dve vrecká s takzvanými skladačkami. "Podľa jeho vlastných slov sa má jednať o pervitín. Polícia na prípade intenzívne pracuje," povedala Martina Kredatusová. Podľa predbežných výsledkov chlapec odovzdal polícii 27 dávok drog, z toho 10 dávok metamfetamínu a 17 dávok heroínu. U zadržaných manželov našli policajti minimálne 330 dávok heroínu.

Miestni jazdia na autách z EČ z rôznych krajín prevládali prevažne vozidlá z Veľkej Británie. Väčšina áut so slovenským EČ nemá už dlhšie zaplatené zákonné poistenie motorových vozidiel. Po zemi sa nachádzali aj EČV z rôznych krajín.

Zadržané osoby sú podozrivé z výroby a distribúcie omamných látok. S najväčšou pravdepodobnosťou budú v blízkej dobe niekoľkí obvinení. V prípade dokázania viny môžu rátať s niekoľkoročným väzením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy