Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý vodič na výzvu policajtov nereagoval. Dokonca do nich nabúral
Zdielať na

Opitý vodič na výzvu policajtov nereagoval. Dokonca do nich nabúral

KOŠICE / Košickí policajti vyšetrujú ďalší prípad útoku na verejného činiteľa. V sobotu neskoro večer mali podozrenie, že vodič Octavie šoféruje pod vplyvom alkoholu. Chceli ho zastaviť, ale na ich výzvu nereagoval. Dokonca nacúval do ich služobného auta.

K incidentu došlo krátko pred pol jedenástou večer. Vodič, ktorý podľa informácií TV JOJ pracuje ako profesionálny vojak, sa policajtom nepozdával, a tak ho chceli zastaviť. Mladý muž ich ale neposlúchol a snažil sa ujsť. "Vodič vozidla značky Škoda Oktávia nereagoval na výzvy príslušníkov policajného zboru na zastavenie vozidla. Pri cúvaní poškodil služobné motorové vozidlo. Ďalej pokračoval v jazde a v mestskej časti Košice - Sever nezvládol riadenie a s vozidlom vyšiel z vozovky," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Auto skončili v kríkoch a mladý vodič mal čo policajtom vysvetľovať. Dychová skúška odhalila, že za volant si sadol opitý. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,38 promile alkoholu v dychu," povedal hovorkyňa KR PZ Košice. 

Vodič skončil v policajnej cele. Polícia začala trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "K zraneniu osôb nedošlo a predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 2000 eur. Vzhľadom na momentálne prebiehajúce úkony bližšie informácie k prípadu nateraz nie je možné poskytnúť," informovala Lenka Ivanová. 

Podobný scenár sa odohral začiatkom týždňa v mestskej časti Pereš. Vodič (56) takmer zrazil jedného z policajtov, keď sa snažil hliadke ujsť. Ten použil služobnú zbraň a vystrelil na koleso vozidla. Ladislavovi namerali v dychu viac ako 2,8 promile a momentálne je už vo väzbe. "Sudca okresného súdu Košice 2 uznesením rozhodol o vzatí Ladislava H, ktorý je obvinený z útoku na verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky do väzby, z dôvodu, že bude pokračovať v trestnej činnosti," dodala Anna Pančurová, hovorkyňa súdov v Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy