Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Jazda na štvorkolke sa opäť skončila tragicky
Zdielať na

Jazda na štvorkolke sa opäť skončila tragicky

ČUČMA / V piatok večer sa skončila tragicky jazda na štvorkolke v okrese Rožňava. 58-ročný muž zo zatiaľ nezistených príčin zišiel z chodníka a narazil do stromov.

Tragédia sa stala v piatok medzi 17. a 19.45 v obci Čučma, ktorá sa nachádza nad turistickou chatou Volovec. Na lesnom chodníku, ktorý smeruje na Skalisko havaroval na štvorkolke 58-ročný muž z Rožňavy.

​Zo zatiaľ nezistených príčin zišiel z chodníka a narazil do stromov. Náraz ho prevrátil aj s vozidlom na bok. V dôsledku nárazu a prevrátenia štvorkolky utrpel muž zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonať pitvu," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presná príčina toho, ako k tejto tragickej udalosti došlo, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia opätovne apeluje na dôsledné dodržiavanie dopravných predpisov. Je potrebné zvýšiť pozornosť, predvídať a včas reagovať. Aby nedochádzalo k zbytočným zraneniam a úmrtiam, je potrebná zvýšená opatrnosť. Snáď už ani netreba zdôrazňovať potrebu nosenia ochranného oblečenia, chráničov a prilby. Reflexné prvky sú rovnako dôležité. Vždy treba jazdiť podľa svojich schopností a zručností, prispôsobiť sa stavu cesty, počasiu i ďalším okolnostiam, ktoré možno predvídať.

Nehody štvorkoliek začínajú byť stále častejšie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy