Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Grék, ktorý je obvinený z vraždy mladej Veroniky stál pred súdom. Sťažoval sa na postup psychiatrov
Zdielať na

Grék, ktorý je obvinený z vraždy mladej Veroniky stál pred súdom. Sťažoval sa na postup psychiatrov

PREŠOV / Prešovský Okresný súd pokračoval v prípade vraždy, ktorá sa stala pred dvoma rokmi pri obci Vtáčkovce na východnom Slovensku. Rukou vraha vtedy zomrela mladá mamička Veronika. Po nájdení jej zohaveného tela obvinila polícia z vraždy jej bývalého druha – Gréka žijúceho v Nemecku.

Za smrť mladej ženy má byť podľa obžaloby zodpovedný 32-ročný Grék. Bývalý druh zavraždenej ženy a otec ich spoločného syna ale pred súdom tvrdil, že je nevinný. "Mal by sa priznať, také tušenie mám na milión percent nie na sto, že on to urobil," uviedol otec zavraždenej Veroniky. 

"Opätovne jej viackrát zaťal bodným a sečným predmetom najpravdepodobnejšie mačetou s dĺžkou čepele 9 cm do oblasti hlavy, čím jej spôsobil dve rezné a 15 sečných rán," povedala prokurátorka. "Truhla nemohla byť ani otvorená, bola tak doriadená, že ani zvieraťu by to neurobil," uviedla mama Veroniky. 

Pred súdom v stredu odznel znalecký posudok z odvetvia psychiatrie. Podľa jeho záverov nebolo u obvineného zistené žiadne psychické ochorenie či odchýlka. "Nemá poruchu myslenia, pamäti a nemá ani závažnú poruchu osobnosti," povedala znalkyňa z odboru psychiatrie. 

Obvinený sa pred súdom sťažoval na postup pri jeho psychiatrickom vyšetrení. Tvrdil, že o ňom nebol vopred informovaný ani on a ani jeho obhajca. "Zobrali ma z Prešova bez dôvodu, bez rozprávania, bez ničoho. Odniesli ma na vyšetrenie a až na ďalší deň mi bolo povedané, prečo som tam vôbec bol," uviedol obvinený Michail. Znalkyňa ale hovorí niečo iné. "Štandardne poučujeme každého obvineného, že je to vyšetrenie dobrovoľné, že vyšetrenie môže odmietnuť," povedala znalkyňa z odboru psychiatrie. 

Osemročný Miško, spoločný syn obvineného Gréka a zavraždenej Veroniky, je stále v Nemecku. Tamojší súd má už o dva týždne, presne 22. augusta, rozhodnúť o jeho zverení do náhradnej starostlivosti k rodine na Slovensku.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy