Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Neďaleko Kriváňa havaroval chorvátsky kamión. Škody sa vyšplhali na tisíce eur
Zdielať na

Neďaleko Kriváňa havaroval chorvátsky kamión. Škody sa vyšplhali na tisíce eur

BANSKÁ BYSTRICA / Prerazil zvodidlá s nákladom dreva sa prevrátil do priekopy. Chorvátsky kamión havaroval neďaleko Kriváňa v pondelok večer, no ešte aj v týchto chvíľach je stále na mieste. Pracovníci odťahovky s ním budú môcť hýbať až v utorok podvečer keďže je v tomto úseku hustá premávka. Podľa polície sa vodič dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, spôsobil škody za desiatky tisíc eur.

Niekoľkotonový náklad skončil v priekope, nehoda neďaleko Kriváňa zamestnala záchranárov aj hasičov. Kým jedni ratovali zraneného 56-ročného kamionistu, ktorý si pri havárii poranil hlavu, profesionáli z Detvy a Banskej Bystrice sa snažili čo najrýchlejšie odčerpávať pohonné hmoty, ktoré unikali z nádrží.

"Na miesto prišli hasiči z Detvy a Banskej Bystrice, momentálne sa pokúšame zabrániť do pôdy, potom to bude odovzdané polícii," informuje hovorca hasičov Erik Piater. 

Neobišlo sa to bez pokuty, neopatrná jazda vyšla chorvátskeho kamionistu na 650 eur. Kamionistu previezli záchranári do nemocnice vo Zvolene. Havarovaná súprava je aj naďalej v priekope, počas dňa s kamiónom nebudú hýbať, keďže ide o frekventovaný ťah, vyťahovať ho budú zrejme až v utorok podvečer. Výsledkom rýchlej jazdy, ktorá skončila nehodou sú takmer 50 tisícové škody.

​Pred pár dňami havaroval na diaľnici D1 kamión plný kukurice:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy