Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž skočil do rozbúrenej vody. Desiatky dovolenkárov ho zachraňovali ľudskou reťazou
Zdielať na

Muž skočil do rozbúrenej vody. Desiatky dovolenkárov ho zachraňovali ľudskou reťazou

MICHIGAN / Ani ľudská reťaz z desiatok dobrovoľníkov nepomohla staršiemu mužovi dostať sa z rozbúrenej hladiny michiganského jazera. Životom doplatil na to, že nedbal na pokyny pobrežnej stráže.

Keď dovolenkári na brehu michiganského jazera spozorovali, že 64- ročný David z Wyomingu volá o pomoc, nečakali na záchranárov. Sami sa pochytali za ruky a snažili sa dostať k nemu čo najbližšie. "Pre silný prúd sme vytvorili až tri reťaze. Pochytali sme sa za ruky a chceli sa k nemu priblížiť čo najviac," povedal Izzy Lokers svedok záchrany. Muža síce vytiahli, lekárom na brehu sa ho však už nepodarilo oživiť. 

Len o pár minút neskôr sa na tom istom mieste topili ďalší piati ľudia, ktorí ignorovali výstrahu pred rozbúrenou hladinou a dobrovoľníci sa opäť chytali za ruky. "Vyšší ľudia boli vpredu, nižší za nimi, aby ich veľké vlny nezasiahli," opisoval situáciu ďalej  Lokers. Štyroch topiacich sa podarilo zachrániť, ďalší 20- ročný muž však zahynul. 

Pri záchrane zasahovalo 20 hasičov, plavčíkov a policajtov. Len za jedno popoludnie riešili desiatky núdzových telefonátov. "Po brehu sa premávali hliadky a stále niekoho hľadali," opísala ďalšia zo svedkov Reyna Alcala. Aby sa predišlo ďalším nešťastiam, uzatvorili mólo pri pláži a ľuďom vyslovene zakázali vchádzať ďalej do vody. 

Pozrite si reportáž o mladíkovi, ktorý sa utopil v jednom z bratislavských jazier: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy