Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zadržala ženu zo spievajúceho domu. Operná ária hrá už 16 rokov
Zdielať na

Polícia zadržala ženu zo spievajúceho domu. Operná ária hrá už 16 rokov

ŠTÚROVO / Majiteľku takzvaného spievajúceho domu polícia opäť obvinila a zadržala. Žena púšťa svojim susedom už 16 rokov áriu la Traviata od Verdiho za doprovodu neznesiteľného pískania. Svojím konaním tak znižuje kvalitu života miestnym obyvateľom.

Päťdesiatšesťročnú ženu, ktorá už 16 rokov púšťa áriu od Verdiho la Traviaty polícia opäť raz obvinila a zadržala. Hudbu sprevádza neznesiteľné pískanie a susedom v okolí tak znepríjemňuje život. V pondelok sa prípad posunul. Začalo sa vypočúvanie v Štúrove. Po absolvovaní zdravotných vyšetrení bude eskortovaná do cely policajného zaistenia. O tom, či bude vzatá do väzby rozhodne sudca a prokurátor do 48 hodín. 

TV JOJ má exkluzívne fotografiu ako odchádza z policajného oddelenia v Štúrove.

noviny.sk

​Od šiestej ráno do desiatej večer musia počúvať stále tú istú áriu 242- krát.  Hudba sa spúšťa automaticky.  Majiteľka domu č. 25 roky púšťa 4 minútový úryvok árie nepretržite 16 hodín denne. Práve štekot psov označuje žena, ktorá si na výsluch vyžiadala aj tlmočníka, aj keď na súde v Dunajskej Strede ho nepotrebovala, za dôvod takmer dve desaťročia trvajúceho teroru. Ten už zrejme ani nie je medzi živými. Odnáša si to ale celá ulica. "Išli sme s deťmi zo škôlky a začala pluť, vykrikovať, boli sme všetko len dobrí a pekní nie, už si dovoľuje podstatne viac, ako na začiatku, tak, že ľudia sa na ňu ani nepozrú," povedala suseda Zuzana.   

Celé okolie je vystavené agresívnym frekvenciám a prekročené sú aj prístupné hodnoty ekvivalentných hladín hluku. Na sociálnej sieti sa vyhráža, že hudba, ktorú púšťa nie je nič v porovnaní s jej ďalšími plánmi. "Zistilo sa, že púšťa také frekvencie, ktoré môžu poškodzovať sluch a ešte aj psychiku a zdravie," prezradil pán Norbert, jeden z miestnych. 

Hluk je jedným z najvýznamnejších stresových faktorov. Doma sa už ani nechcú zdržovať. "Orgány verejného zdravotníctva nemajú kompetenciu zasahovať a regulovať hluk u fyzických osôb," vraví hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva, Zuzana Drobová.  

Pozrite si reportáž súvisiacu s článkom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy