Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Sprievodca zostal medzi skalami. Záchranárom pomáhala aj letka ministerstva
Zdielať na

Sprievodca zostal medzi skalami. Záchranárom pomáhala aj letka ministerstva

VYSOKÉ TATRY / Vo Vysokých Tatrách zahynul v priebehu týždňa už tretí muž. Horskí záchranári v pondelok našli nehybné telo 39 ročného poľského sprievodcu. Jeho nezvestnosť nahlásila jeho manželka v nedeľu.

Tridsaťdeväťročný sprievodca sa poslednýkrát ozval svojej manželke v sobotu ráno. Napísal jej sms správu, že smeruje z malej Kolovej veže na Kolový štít. Neskôr sa mu už ale nevedela ani dovolať. V nedeľu ráno preto požiadala o pomoc horských záchranárov. "Vyrazila najskôr pozemná skupina, pretože kvôli vetru nemohol byť nasadení vrtuľník," povedal vedúci záchrany Miroslav Živčák. 

Hľadanie ale bolo neúspešné, a tak sa aj v pondelok vybrali horskí záchranári do terénu. Tentokrát už pomohol aj vrtuľník, letka ministerstva vnútra. Záchranári po pár minútach uvideli nezvestného muža ležať medzi skalami. Keď sa k nemu dostali, bohužiaľ, už mu pomôcť nevedeli. Muž pravdepodobne spadol a pád z približne 100 metrov neprežil.  Telesné pozostatky previezli pomocou letky. " Pomohla nám letka ministerstva vnútra, ušetrila sa minimálne 20 hodinová ťažká záchranná akcia pre 15 až 20 ľudí," pokračoval Živčák. 

TV JOJ sa podarilo zistiť, že miesto kde bol poľský turista je turistom a horolezcom neprístupné. Ide o chránenú oblasť. Prečo tam bol nie je jasné, no výstroj mal v poriadku. 

Pozrite si reportáž o ďalšej tragédií v Tatrách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy