Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari rodinného domu
Zdielať na

Dve desiatky hasičov zasahovali pri požiari rodinného domu

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu na ulici Staroturský chodník, v blízkosti známeho bytového komplexu Bonaparte. Po príchode na miesto udalosti zistili, že rodinný dom sa nachádza v pokročilej fáze horenia. Hrozila aj explózia plynovej bomby.

Na mieste udalosti zasahovalo takmer 20 hasičov, ktorí sa snažili dostať požiar pod kontrolu. Dym si všimli ľudia z okolia približne o pol dvanástej. Oheň zachvátil izby v dome a rozšíril sa aj na strechu.

Tú museli hasiči postupne rozoberať, aby sa dostali ku všetkým ohniskám. Počas hasenia našli v jednej z izieb propánbutánovu fľašu. Podarilo sa im ju ochladiť na bezpečnú teplotu a vyniesť von. Podľa informácií TV JOJ v dome vedľa lukratívneho komplexu prespávali sociálne slabšie osoby a údajne aj narkomani. Pri požiari sa nikto nezranil. Hasiči miestnosti prehľadávali pomocou termokamery.

V dome neboli žiadne osoby. Požiar sa tak obišiel bez zranení a krátko pred jednou hodinou sa hasičom podarilo dostať oheň pod kontrolu. Časť ulice bola uzatvorená.Škody zatiaľ neboli vyčíslené. Presná príčina je v štádiu zisťovania. Najpravdepodobnejšou príčinou je neodborná manipulácia s otvoreným ohňom. 

Pozrite si archívnu reportáž o tragédii v rodinnom dome, kde vypukol požiar: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy