Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž policajtom unikal a potom na nich nasmeroval auto. Teraz mu hrozí väzobné stíhanie
Zdielať na

Muž policajtom unikal a potom na nich nasmeroval auto. Teraz mu hrozí väzobné stíhanie

KOŠICE / V mestskej časti Pereš unikal policajtom 57- ročný muž. Rozhodol sa totiž, že polícií s vozidlom nezastaví. Po niekoľkých výzvach od policajtov, dokonca nasmeroval auto na jedného z nich. Po zadržaní mu namerali takmer 3 promile alkoholu. Deň na to, ho polícia obvinila.

"Polícia muža obvinila z trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, a zároveň spracovala podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov," vyjadrila sa hovorkyňa polície Lenka Ivanová. 

Päťdesiatsedemročný muž z okresu Košice sa rozhodol, že policajtom so svojím autom nezastaví.  Muž jazdil po mestskej časti Pereš, popoludní dostali policajti avízo, že je zrejme pod vplyvom alkoholu, a preto sa ho snažili zastaviť. Po niekoľkých varovných výzvach nereagoval a na jedného z policajtov nasmeroval aj svoje vozidlo. Policajti boli preto donútení použiť zbraň. Muža ale nezastavil ani varovný výstrel do kolesa auto. Unikal naďalej. 

S autom si to neskôr nasmeroval do dvora rodinného domu, odkiaľ sa dal na útek. Policajnej hliadke sa ale muža nakoniec podarilo dostať. "Muž bol zasahujúcimi hliadkami obmedzený na osobnej slobode a boli voči nemu použité aj donucovacie prostriedky," vyjadrila sa pre TV JOJ hovorkyňa Policajného prezídia v Košiciach Lenka Ivanová.  Počas zásahu ale k zraneniu nedošlo. 

Policajti dali mužovi aj fúkať, pričom dychová skúška ukázala, že muž mal v krvi 2,88 promile alkoholu. Muž strávi noc v policajnej cele. Po vytriezvení ho čaká výsluch a následne zrejme aj obvinenie, zatiaľ však nie je jasné, či ho obvinia z útoku na verejného činiteľa, alebo len z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia sa k prípadu zatiaľ viac vyjadriť nemôže. 

Pozrite si reportáž o smrteľnej nehode: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy