Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragické ráno na východe Slovenska. Zrážka kamiónu s dodávkou si vyžiadala tri obete
Zdielať na

Tragické ráno na východe Slovenska. Zrážka kamiónu s dodávkou si vyžiadala tri obete

PREŠOV / Pri obci Lada blízko Prešova došlo v piatok skoro ráno k tragickej dopravnej nehode. Po zrážke kamióna s dodávkou prišli o život tri osoby.

O pol piatej ráno sa zrazil kamión s dodávkou. Nehoda mala smrteľné následky. Vyžiadala si životy troch ľudí. Ďalších účastníkov nehody previezli záchranári do nemocníc v okolí. Cesta bola uzatvorená asi štyri hodiny. V dodávke sa viezla partia kamarátov z východného Slovenska. Do Rakúska cestovali za prácou a v noci sa vracali domov. Havarovali len pár kilometrov od obcí, kde viacerí z nich bývajú. Čelne sa zrazili s nákladiakom v protismere."Vodič dodávky zo zatiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru kde sa zrazil s oproti idúcim nákladným autom," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Dvadsaťosemročný Stanislav z Vyšného Žipova ako vodič dodávky z doposiaľ neznámej príčiny prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim nákladným motorovým vozidlom, ktorého vodičom bol 26-ročný Dávid zo Želmanoviec. Dávid bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom, utrpel viacero zranení a vo vozidle bol sám. Stanislav na mieste zraneniam podľahol.

Predné časti oboch havarovaných áut boli po zrážke totálne zničené. Piatich ľudí odviezli záchranári do prešovskej nemocnice. Ďalších dvoch sa ujali lekári vo Vranove nad Topľou a vo Svidníku. "Pacient hospitalizovaný vo svidníckej nemocnici je stabilizovaný a mimo ohrozenia života. Pacient vo vranovskej nemocnici je hospitalizovaný s viacnásobnými poraneniami," povedala hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. Všetci piati muži hospitalizovaní v prešovskej nemocnici utrpeli ťažké zranenia. Stav jedného z nich je podľa informácií z nemocnice veľmi vážny.

Presné okolnosti dopravnej nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom vyšetrovania.  Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy