Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zo psa ostala len koža. Zlodeji už poznajú svoj trest
Zdielať na

Zo psa ostala len koža. Zlodeji už poznajú svoj trest

UZOVCE / Zlodeji, ktorí ukradli sučku malamuta z Uzoviec na východe Slovenska už poznajú svoj trest. Psa, z ktorého sa majiteľom vrátila len koža predali na masť. Súd ich však potrestal len za krádež. Tí, ktorí ho zabili a vyškvarili ostali bez trestu.

Ninu, aljašského malamuta zachránili pred utratením, keď mala ibašesť týždňov. Spočiatku si majitelia mysleli, či sa len nestratila, ale ich zlé tušenie sa potvrdilo, keď policajti našli zvyšky ich domáceho miláčika v jednej osád. "Len mi poslali fotky cez MMS a ja som identifikoval, že je to náš pes," uviedol Martin Balog, majiteľ psa. 

​Ninu stiahli z kože a uškvarili z nej masť. Policajtom sa podarilo vypátrať človeka, ktorému predali Ninu za 20 eur. Po stope sa im dostala do rúk aj štvorica mladíkov, ktorí ju ukradli. Štyroch mladíkov obvinili z krádeže a všetci už poznajú svoj trest. Odsúdili ich trestným rozkazom a rozhodnutie súdu je vo všetkých štyroch prípadoch právoplatné. "Sudca okresného súdu Prešov právoplatnym trestným rozkazom uznal štyroch obvinených za vinných z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva, za čo obvineným uložil trest odňatia slobody vo výmere šiestich mesiacov z jeho podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jedného roka," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. "Presne toto sme očakávali. Hádam to odradí aj ostatných od takýchto konaní," uviedol majiteľ psa. 

Potrestaní boli iba zlodeji. Tí, ktorí Ninu zabili a zjedli nie. Majiteľ Niny je presvedčený, že psa, ktorého cena začína na 500 eurách, chceli speňažiť. Asi len netušili, že už má 11 rokov. "Ja si myslím, že práve tak skončila naša Nina, lebo nebola vhodná na predaj. Možno sme jedny z posledných, ktorí mali taký problém pred tým novým zákonom, kde už domáce zvieratá nebudú veci," povedal majiteľ. 

Za 20 eur, za ktorú Ninu predali si mladíci natankovali benzín do auta. Teraz ich súd zaviazal zaplatiť aj sumu, za ktorú ju zrejme chceli pôvodne predať. "Obvinených spoločne a nerozdielne zaviazal náhradou škody poškodenému vo výške 500 eur, pričom vo zvyšku uplatnenej náhrady škody odkázal poškodeného na civilný proces," dodala Ivana Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy