Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sudca o prepustení Kočnera na slobodu zatiaľ nerozhodol. Potrebuje čas
Zdielať na

Sudca o prepustení Kočnera na slobodu zatiaľ nerozhodol. Potrebuje čas

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici v stredu začal pojednávanie s advokátom Mariána Kočnera, ktorý žiada o jeho prepustenie z väzby. V tej je pre kauzu zmeniek. Ani po niekoľkých hodinách ale súd nerozhodol. Sudca si vyhradil právo podať verdikt písomne.

Súd v prípade žiadosti o prepustenie Mariána Kočnera z väzby zasadol v stredu o 9:30 ráno. Pojednávania sa ale zúčastnili len obhajcovia a prokurátor. "Výsluch prebehol bez jeho prítomnosti, je to jeho právo, ktoré využil," uviedol obhajca Martin Pohovej. 

Podnikateľ čakal na rozhodnutie za mrežami Justičného palácu v Bratislave. To sa ale nedozvedel. Sudca si vyhradil právo, že rozhodnutie podá písomne všetkým zúčastneným stranám. Kedy, to nie je známe. Prokurátor Ján Šanta predpokladá, že sa tak stane budúci týždeň. 

Obhajoba predložila sudcovi nový posudok zahraničného experta, ktorý má potvrdiť, že zmenky pochádzajú z roku 2000. Kde sú v súčastnosti originály zmeniek to obhajcovia nespresnili.

Novinári netrpezlivo čakali pred pojednávacou miestnosťou. Na mieste bola aj reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková. 

Kočner je vo väzbe už viac ako 30 dní, to znamená, že môže podať žiadosť o prepustenie na slobodu, čo aj urobili. Podľa policajného prezidenta Milana Lučanského, ak by podnikateľa aj prepustil súd na slobodu, tak by to neovplyvnilo vyšetrovanie. Jedine, že by ušiel. 

​Orgány činné v trestnom konaní vedú trestnú vec pre trestné činy falšovanie, pozmeňovanie a výrobu cenín a peňazí a taktiež pre marenie spravodlivosti. Celé trestné stíhanie je vedené pre kauzu, ktorú verejnosť pozná ako "Zmenky Televízie Markíza" v čase, keď ešte Pavol Rusko bol jej šéfom a mal podpísať Mariánovi Kočnerovi miliónové zmenky, o ktoré sa momentálne televízia sporí s Mariánom Kočnerom a Pavlom Ruskom a tvrdí, že tieto zmenky nie sú pravdivé, že sú sfalšované a nepochádzajú z roku 2000.

Správu budeme aktualizovať. Viac vám prinesie reportérka TV JOJ Katarína Kováčiková v Novinách o 17:00. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy