Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Marián Kočner sa môže dostať na slobodu. Policajný prezident v tom problém nevidí
Zdielať na

Marián Kočner sa môže dostať na slobodu. Policajný prezident v tom problém nevidí

BRATISLAVA / Prezident policajného zboru Milan Lučanský si nemyslí, že prepustenie obvineného podnikateľa Mariána Kočnera na slobodu by skomplikovalo vyšetrovanie kauzy zmenky. Najvyšší súd vo svojom rozhodnutí uviedol, že musí byť vo väzbe preto, lebo figuruje v troch závažných ekonomických trestných veciach, a pre obavu z pokračovania trestnej činnosti.

Marián Kočner je vo výkone väzby už 30 dní a preto jeho advokáti mohli podať žiadosť o jeho prepustení na slobodu, čo aj urobili. O žiadosti bude rozhodovať v stredu ráno Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

Podľa policajného prezidenta, ak sa Kočner dostane na slobodu, neskomplikuje to vyšetrovanie jeho prípadu. "Ja si nemyslím, že ak by ho prepustili, tak by to neskomplikovalo vyšetrovanie. Samozrejme, keby ušiel, tak by to skomplikovalo veci. Ale toto by som si nedovolil nejako komentovať, toto nechajme na rozhodnutie súdov, nerád by som ich rozhodnutie ovplyvňoval cez médiá," uviedol šéf polície.

Obvinený podnikateľ je v takzvanej preventívnej väzbe. Tá sa na obvinenú osobu uvalí pre dôvodné obavy z toho, že by na slobode mohla pokračovať v trestnej činnosti.

Podľa psychológa Kočner zrejme zažil prvé dni vo väzbe šok. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy