Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pokazenú električku tlačila ďalšia električka, keď do nich narazil autobus
Zdielať na

Pokazenú električku tlačila ďalšia električka, keď do nich narazil autobus

BRATISLAVA / V bratislavskej mestskej časti Dúbravka skončila včera večer električka číslo 5 na ceste. Vodičovi nedal kolega autobusár prednosť a na priecestí sa zrazili. Dopravný podnik škody odhaduje na tisícky eur.

Kuriózna dopravná nehoda sa stala za konečnou zastávkou pri Kríži. Nefunkčná električka sa zrazila s autobusom. Vykoľajená električka, rozbité sklá, zničená zadná časť autobusu. Takto to vyzeralo presne pred 24-hodinami v bratislavskej Dúbravke, pred otočiskom električiek. Na priecestí sa zrazil autobus s električkou. "Všetky vozidlá boli bez cestujúcich, škodová udalosť sa zaobišla aj bez zranení vodičov," potvrdila hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Adriana Volfová.

​Električka číslo 5 mala na konečnej zastávke poruchu. Aby vodič neblokoval ďalšie električky, dohodol sa s vodičom za ňou idúcej električky číslo 4, že ho posledných pár metrov do otočiska pomaly odtlačí. Lenže na priecestí jej vošiel do dráhy autobus číslo 83, ktorý jej nedal prednosť a zrážke  už nevedeli zabrániť. Keďže sa v ani jednom vozidle mestskej hromadnej dopravy nenachádzali cestujúci, nehodu riešili len ako škodovú udalosť a polícia sa prípadom viac už nezaoberala. Električková doprava bola od Karlovej Vsi po koniec Dúbravky mimo prevádzky desiatky minút.

Cestujúci mali zabezpečenú náhradnú dopravu. "Dispečing dopravného podniku ihneď nasadil náhradnú autobusovú dopravu," potvrdila Volfová. Bratislavský dopravný podnik predbežne vyčíslil škody na necelých 30 tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy