Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická noc v hoteli. Záchranári oživovali agresívneho muža skoro hodinu
Zdielať na

Tragická noc v hoteli. Záchranári oživovali agresívneho muža skoro hodinu

LUČENEC / Tragická udalosť sa odohrala v nočných hodinách v jednom z hotelov v meste Lučenec. V pondelok večer tam zasahovalo niekoľko policajných hliadok a záchranári. Privolali ich k hosťovi, ktorý sa správal agresívne. Pri zásahu zomrel a polícia už má aj predbežné výsledky pitvy.

Nebohý muž mal byť hosťom v jednom z lučeneckých hotelov. Podľa zdroja TV JOJ sa začal správať agresívne, preto zamestnanci privolali policajtov. Túto informáciu potvrdil aj samotný majiteľ hotela. František (40) sa v hoteli ubytoval včera, celý deň ale nevyšiel z izby a večer sa začal nevhodne správať. "Na tiesňovú linku polície sme prijali informáciu o mužovi, ktorý sa správa agresívne a poškodzuje zariadenie hotela," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská bystrica. 

​Podľa popisu malo ísť o vysokého muža robustnej postavy. Ten sa zamkol v izbe a na výzvy policajtov nereagoval. Izbu museli otvoriť náhradným kľúčom. Následne muž začal kolabovať. V tom čase boli už na mieste aj dve posádky záchranárov. "Po príchode posádky bol pacient pri vedomí, avšak dezorientovaný a postupne upadal do bezvedomia. Posádka ihneď zahájila resuscitáciu," opísala udalosti Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny FALCK. Oživovali ho takmer hodinu, František ale zomrel na mieste. "V čase, keď v hoteli zasahovali hliadky polície, došlo k úmrtiu muža," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Z toho dôvodu vyšetrovanie prípadu prevzala inšpekcia ministerstva vnútra. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie v prípade usmrtenia. Okolnosti, ako aj ďalšie podrobnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedal Petar Lazarov, hovorca MV SR.

Už popoludní polícia disponovala predbežnými výsledkami pitvy. "Lekárska správa ukázala, že dotyčná osoba trpela ischemickou chorobou srdca, čo malo za následok opuch mozgu a nedokysličenie a následnú smrť," informoval Petar Lazarov. Či bol muž pod vplyvom alkoholu, liekov, či iných omamných látok, hovorca v tejto chvíli konkretizovať nechcel. 

Pozrite si aj reportáž o smrti pri policajnom zásahu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy