Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri tragickej nehode zomrel 40-ročný muž. Na motorke viezol aj 13-ročnú dcéru
Zdielať na

Pri tragickej nehode zomrel 40-ročný muž. Na motorke viezol aj 13-ročnú dcéru

HAVRAN / Nehoda 40-ročného motorkára, ktorý viezol aj svoju 13-ročnú dcéru, sa v zákrute skončila tragicky. Nehoda sa stala popoludní na horskom priechode Havran (okres Topoľčany). Muž bol po páde z motorky na mieste mŕtvy. Jeho dcéra skončila v nemocnici.

K nehode došlo za Radošinou smerom na Piešťany, na horskom priechode Havran, ktorý ma niekoľko serpentín. 40-ročný vodič na motorke prechádzal jednou takouto zákrutou a viezol aj 13-ročnú dcéru. Po jej prejazde v tomto úseku vyletel z cesty narazil do pňa, ktorý tam zostal po odpílenom strome.

Náraz dievča z motorky vymrštil a skončilo v kríkoch, silný stroj sa napokon prevrátil, telo vodiča dopadlo vedľa motorky. "Príslušníci hasičského zboru po príchode na miesto nehody urobili protipožiarne opatrenia a zabezpečili motorku proti  pohybu," informoval Tomáš Matejka, riaditeľ hasičov v Topoľčanoch.

Vodiča Martina a dcéru Timeu ratovali svedkovia a o pár minút aj záchranári. Aj napriek okamžite pomoci otec neprežil. Dievča so zraneniami previezli do nemocnice. "Spolujazdkyňa bola prevezená do nemocnice v Piešťanoch po prvotnom ošetrení. Utrpela poranenia ruky a predkolenia," uviedol hovorca operačného strediska záchranárov Jozef Minár. 

Dopravní policajti na mieste zaisťovali stopy a nehodou sa zaoberá aj znalec z odboru dopravy. Podľa predbežných zistení sa pod nehodu zrejme podpísalo podcenenie zákruty a rýchlosť. Ide iba o predbežné zistenia a ďalšie okolnosti zrážky sú v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy