Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výbuch v zdravotnom stredisku. Hasiči od rána zasahovali vo Vrakuni
Zdielať na

Výbuch v zdravotnom stredisku. Hasiči od rána zasahovali vo Vrakuni

BRATISLAVA / V mestskej časti Vrakuňa došlo v skorých ranných hodinách k výbuchu v miestnom zdravotnom stredisku. Podľa obyvateľov budovu len nedávno rekonštruovali. Pri explózii vytrhlo časť steny. Po okolí lietali až do niekoľkých metrov kusy skla, železa, či tehál.

K výbuchu došlo v pondelok okolo 05:00 hodín ráno na Bebravskej ulici v Bratislave. Explózia vyrazila časť prednej steny zdravotného strediska. Kachličky preleteli niekoľko metrov cez cestu až k paneláku na druhej strane. Poškodených je niekoľko áut. 

Podľa obyvateľov v miestnosti výbuchu sídlila pedikúra a celé stredisko bolo len nedávno rekonštruované. Mestskú časť to vyšlo na viac ako 1 milión eur. "Na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Presné príčiny explózie ale zatiaľ nie sú známe. Na miesto dorazilo niekoľko hasičských áut aj polícia. Neskoršie prišli aj plynári, ktorí zrejme odpájali plynovú prípojku. "Pravdepodobne výbuch spôsobil plyn, ale ešte to nemôžeme potvrdiť," uviedla polícia na svojej stránke. 

"Na miesto udalosti sa dostavil aj zisťovateľ príčin požiarov, ktorý na mieste cudzie zavinenie ako príčinu poškodenia budovy jednoznačne nevylúčil, ale ani nepotvrdil," informuje policajný hovorca Michal Szeiff. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy