Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V lese pod stromom našli mŕtveho muža. Zrejme išlo o pytliaka
Zdielať na

V lese pod stromom našli mŕtveho muža. Zrejme išlo o pytliaka

BUKOVÁ / Mŕtvy muž ležal pod stromom v lese. Telo objavil sused z chatovej oblasti. Nebohý pravdepodobne spadol z takzvaného pytliackeho posedu. Policajti na mieste našli aj zbraň s výbavou, ktorá nie je povolená.

Telo asi 60-ročného muža našiel okoloidúci v lese v sobotu hodinu pred poludním neďaleko obce Buková. Na sebe mal maskáčové oblečenie. Na miesto bol privolaný ohliadajúci lekár, ktorý konštatoval, že pravdepodobne k smrti došlo nešťastnou náhodou. "Polícia vyšetruje úmrtie muža, ktoré bolo pravdepodobne bez cudzieho zavinenia, ako prečin usmrtenia," informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Podľa predbežnej obhliadky miesta, to vyzeralo tak, že muž spadol z nelegálneho posedu dvakrát. Po prvom páde sa mal snažiť dostať hore, ale znova spadol. Ležal na bruchu, na kmeni stromu.


Prvotnú príčinu smrti určil lekár pád zo stromu s hypertenznou chorobou srdca a nariadil pitvu. Na posede našli policajti pušku, ktorá podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu bola vybavená nočným videním a tlmičom. Takúto výbavu by poľovníci legálne nemali používať. Nebohý bol držiteľom zbrojného preukazu, ale v legálnej držbe mal mať dve iné zbrane. "Policajti zaistili brokovnicu aj s vybavením a zaslali ju na expertízne skúmanie. Na základe jej výsledkov budeme ďalej rozhodovať," dodala Linkešová. 

Pozrite si archívnu reportáž o pytliakoch na rybách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy