Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mám ťa dopichať? Okamžite dones 200 eur, alebo kľúče od auta, vyhrážal sa obeti zlodej s nožom v ruke
Zdielať na

Mám ťa dopichať? Okamžite dones 200 eur, alebo kľúče od auta, vyhrážal sa obeti zlodej s nožom v ruke

NOVÉ ZÁMKY / Kriminalisti obvinili 41-ročného muža z okresu Nové Zámky. Ten sa mal ešte v piatok vyhrážať s nožom v ruke vyhrážať poškodenému v obci Strekov. Podľa polície po ňom žiadal 200 eur, alebo kľúče od auta so slovami, či ho má dopichať.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a súčasne z prečinu porušovania domovej slobody  41-ročného muža z okresu Nové Zámky. Obvinený ešte v piatok, 26.7.2018, v ranných hodinách prišiel bez súhlasu majiteľa do jeho domu v obci Strekov. Poškodenému 40-ročnému mužovi povedal "Okamžite dones 200,-€, alebo kľúče od auta“.

Z vrecka vytiahol páchateľ nôž s čepeľou dlhou 12 cm a obete sa spýtal, či ho má dopichať. Následne na aute VW Golf, ktoré bolo zaparkované na dvore odtrhol zadný stierač, ktorým poškodeného udrel do tváre a rozbil okno na vozidle. Potom zdvihol zo zeme hydraulický zdvihák  a pod hrozbou násilia prikázal poškodenému priniesť peniaze alebo kľúče od auta. "Muž mu z obavy o život a zdravie kľúče odovzdal.  41-ročný Roland na vozidle odišiel a asi o desať minút sa vrátil späť pričom poškodenému pohrozil, aby nevolal políciu.," potvrdila Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Podozrivého muža policajti krátko po čine zatkli a odviedli za mreže. "Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonoch vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho väzobné trestné stíhanie, ktorému sudca vyhovel. Obvinený 41-ročný muž je stíhaný väzobne," doplnila Bruchterová. V prípade, že súd útočníkovi vinu preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Vyhrážanie sa nožom spojené s útokom riešia slovenskí policajti často, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy