Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chlapom ostali len oči pre plač. Za jednu noc im zničili futbalový štadión
Zdielať na

Chlapom ostali len oči pre plač. Za jednu noc im zničili futbalový štadión

ČADCA / Chlapom, ktorí majú na starosti mestský futbalový klub v Čadci, muselo byť počas víkendu do plaču. Zrejme viacerí páchatelia poškodili tamojšie ihrisko a navyše neodišli naprázdno. Futbaloví funkcionári zatiaľ nedokážu vyčísliť škody.

Skupinka, ktorá tam vyčíňala pod rúškom tmy, zanechala na zelenej tráve svoj výrazný podpis. Neznámi páchatelia sedeli v aute, ktoré na hracej ploche vyrylo hlboké koľaje. Chlapi, ktorí sa starajú o chod futbalu v Čadci, sú z toho veľmi smutní. "Odišiel som do kancelárie a tam mi aj slzy vyhrkli," povedal šéf klubu Daniel Roman. "Nejaký šialenec jazdil autom po ihrisku a vznikli tu pomerne hlboké stopy, takže ihrisko nebolo spôsobilé na hru," opísal stav ihriska Peter Lariš, riaditeľ MPŠ Čadce. 

Na to, čo sa na ihrisku stalo, prišli tesne pred tým, ako mali miestni futbalisti odohrať zápas s Rimavskou Sobotou. Už to vyzeralo tak, že rozhodca neodpíska začiatok stretnutia. "Sme to len tak zahrnuli lopatami, aby bolo ihrisko pripravené na hru," povedal vedúci mužstva Ladislav Oravec. 

Vandali nenechali na pokoj ani tréningovú bránu, ktorú klub len nedávno kúpil. Z očiek na konštrukcii bránky postupne vyvliekli sieť. Potom sa z hlavného štadióna presunuli na vedľajšie ihrisko a aj tam sa pustili do bránky, ktorá je ale už trochu staršia. Sieť ukradli tak, že poprestrihávali špagátiky, ktoré ju držali na ráme. "Pekne ich zobrali dole a niekto si ju asi zobral," povedal Ladislav Oravec.

"Čo sa týka hracej plochy, to nie je otázka týždňa. Trávnatá plocha sa chystá celé leto a celý rok sa udržiava, kosí valcuje a prihnojuje." dodal Peter Lariš. Ak chcú dať trávnik do poriadku, čaká ich veľa roboty i vybavovačiek. Rovnako suma, ktorú budú musieť na opravu vynaložiť určite futbalistov nepoteší. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy