Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Humennom otvorili moderný štadión. Na východ kvôli nemu zavítal aj Robert Fico
Zdielať na

V Humennom otvorili moderný štadión. Na východ kvôli nemu zavítal aj Robert Fico

HUMENNÉ / Moderným štadiónom sa môžu pýšiť obyvatelia Humenného. Futbalová aréna má najmodernejšie vybavenie za vyše dva milióny eur. Pri príležitosti otvorenia, trávnik zaplavili stovky detí aj rodičov. Na východ Slovenska zavítal aj predseda strany Smer-SD, Róbert Fico. V meste, kde má futbal silnú tradíciu veria, že mladí futbalisti sa raz opäť vrátia do prvej ligy.

Výstavba futbalového štadióna stála viac ako dva milióny eur a zmestí sa do neho viac ako 1800 fanúšikov. Ide o najväčšiu investíciu v meste za posledné roky. Novými tribúnami v hodnote 750 tisíc eur, prispel aj Slovenský futbalový zväz.

"Chlapi boli predo mno a nechceli ísť do výstavby štadióna, tak ja ako žena, môžem pokojne spávať, že stojí futbalový štadióna a deti, rodičia aj tréneri nám hovoria, že majú istotu v tomto meste," uviedla primátorka mesta Humenné, 

Rekonštrukcia futbalového štadióna začala pred troma rokmi. Ten starý museli zbúrať a opätovne postaviť nový. Na jeho otvorení bol aj predseda Smeru, Róbert Fico. "Nie je to čarovné, že žena rozpráva mužom o futbale? Som presvedčený, že to bola dobrá investícia zo strany mesta, aj zo strany Slovenského futbalového zväzu," uviedol líder Smeru-SD.

V 90. rokoch hralo Humenné v najvyššej Slovenskej futbalovej lige. "Humennému by som chcel zaželať to, čo bolo v septembri 1996, keď na štadióne bolo 14-tisíc ľudí na zápase Chemlon Humenné a AEK Atény," povedal Ján Kováčik, prezident SFZ.

"V Humennom má futbal korene, ale aj niečo treba zobudiť v ľuďoch a prvým predpokladom je, že vyrástol tento štadión," uviedol Ján Kozák, reprezentačný tréner SR. Futbalový štadión má podľa slov primátorky ideálnu polohu, keďže sa nachádza na športovej ulici, kde je kúpalisko, zimný štadión a športová hala. Súčasťou futbalového štadióna je aj moderná prevádzková budova, kde sú okrem šatní, aj miestnosti prvej pomoci či sektor pre novinárov, televízna a dopingová miestnosť. "Fandím každému jednému, ktorý to myslí vážne, ale dôležitá je aj fair-play, s úctou jeden voči druhému. To je posolstvo tohto nádherného športu," dodal hudobník Ondrej Kandráč.

Aj v Liptovskom Mikuláši prebehla veľká rekonštrukcia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy