Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Počas manipulácie s káblami došlo k výbuchu. Dvoch mužov to skoro stálo život
Zdielať na

Počas manipulácie s káblami došlo k výbuchu. Dvoch mužov to skoro stálo život

BRATISLAVA / Práca na nových rozvodoch informačného systému takmer stála dvoch mužov život. Počas manipulácie s káblami v areáli elektrickej rozvodne došlo k výbuchu. Muži skončili v nemocnici na oddelení popálenín.

Tesne predpoludním sa ozval v areáli rozvodne na konci Bratislavy výbuch. Podľa doterajších informácií by mali byť zranené dve osoby. V rozvodni v Podunajských Biskupiciach vládne momentálne čulý stavebný ruch. Na viacerých miestach sú rekonštruované jednotlivé časti rozvodne, medzi nimi aj riadiaci informačný systém. A práve pri manipulácií s káblami nastal v jednej z častí výbuch. "K pracovnému úrazu dvoch zamestnancov našej dodávateľskej spoločnosti prišlo pri rekonštrukcii riadiaceho informačného systému v trafostanici v Podunajských Biskupiciach. So zatiaľ nezistených príčin prišlo ku skratu, ktorý im spôsobil popáleniny," uviedla Michaela Dobošová, hovorkyňa ZSE.

Do rozvodne prišli o pár minút hasiči a neskôr aj zisťovateľ príčin požiarov, ktorý bude presné okolnosti výbuchu skúmať. Záchranári museli na mieste ošetriť dvoch zranených pracovníkov externej spoločnosti, ktorá mala rekonštrukciu na starosti. "Obaja muži utrpeli vážne popáleniny tváre a horných končatín. Po prvotnom ošetrení ich záchranári previezli do univerzitnej nemocnice v Ružinove," informoval Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS. 

Muži podľa zistených informácií majú popáleniny 2. a 3. stupňa. Polícia sa nakoniec prípadom zaoberať nebude, ale o pracovný úraz sa s najväčšou pravdepodobnosťou začne zaujímať inšpektorát práce.

Policajti museli riešiť aj výbuch v zdravotníckom stredisku. Pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy