Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Divoká naháňačka na východe Slovenska. Vodič nereagoval na varovný výstrel, problémy robil aj po nehode
Zdielať na

Divoká naháňačka na východe Slovenska. Vodič nereagoval na varovný výstrel, problémy robil aj po nehode

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Divokú policajnú naháňačku zažili počas stredajšieho večera viacerí Novovešťania. Postaral sa o ňu vodič služobného auta. Začalo sa to nezaplatením 55 eur za tankovanie na benzínke.

Začalo to niekoľko minútovou naháňačkou ulicami mesta, pri ktorej šofér Fabie ohrozoval Novovešťanov. "Šialené, to sa nedalo ani. Ešte teraz sa celý trasiem. Automaticky ma vytlačil z cesty," uviedol svedok naháňačky, ktorá trvala asi polhodinu. 

Vodič služobnej Fabie s policajnými hliadkami za chrbtom prešiel skoro celé mesto. Policajné jednotky sa ho snažili aj zablokovať. "Viaceré hliadky Policajného zboru mu postupne blokovali smer jazdy, pričom mimo obytnej zóny bol príslušníkmi Policajného zboru v zmysle zákona použitý 1 varovný výstrel do vzduchu z dôvodu zaistenia bezpečnosti ostatných účastníkov cestnej premávky," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Nič z toho ale vodiča nezastavilo. Stopla ho až nehoda po výjazde zo sídliska. Nezvládol zákrutu medzi rodinné domy a auto skončilo v záhrade. "Obrovský rachot to bol. Pozerám auto v záhrade, za ním policajné auto, hneď priskakovali ku dverám, vyťahovali vodiča von," povedala majiteľka domu Monika Pivková. 

Štyridsaťpäťročný Novovešťan totiž odmietal vystúpiť, k slovu sa dostali donucovacie prostriedky. "Odmietol sa podrobiť dychovej skúške a odmietol aj odber biologického materiálu na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných návykových látok," dodala Ivanová. Nebezpečného vodiča policajti dali do cely predbežného zadržania, no prokurátor ho z nej prepustil. Policajti budú zisťovať, či mal Novovešťan oprávnenie viesť služobné auto vo firme, kde bol zamestnaný a či sa nedopustil všeobecného ohrozenia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy