Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič (24) narazil do jediného stromu v okolí pol kilometra. Tachometer sa zastavil na 110 km/h
Zdielať na

Vodič (24) narazil do jediného stromu v okolí pol kilometra. Tachometer sa zastavil na 110 km/h

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V skorých ranných hodinách vyhasol vo štvrtok na cestách v Trenčianskom kraji ďalší mladý život. Rýchla jazda počas cesty do práce sa stala osudnou pre iba 24-ročného mladíka z Kálnice. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom, no vodičovi už nedokázali pomôcť.

Krátko po piatej hodine ráno šiel 24-ročný Dominik z obce Kálnica do práce. Asi kilometer za dedinou v smere na Nové Mesto nad Váhom ale havaroval. Čo sa v osudný okamih stalo zatiaľ nie je známe. 

Vodič prešiel do protismeru, zišiel z cesty a vo vysokej rýchlosti narazil do jediného stromu v asi 500 metrovom úseku. Náraz vozidla bol taký silný, že motor z auta vymrštilo do poľa vo vzdialenosti asi 20 metrov od stromu. 

Podľa svedkov, ktorá privolali záchranné zložky, už mladík krátko po nehode nejavil známky života. V zdemolovanom aute zostal zakliesnený a hasiči ho museli von vyslobodzovať. "Po príchode na miesto udalosti sme osobu vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia a odovzdali lekárovi záchrannej služby," uviedol veliteľ zásahu hasičov z Nového Mesta nad Váhom Vladimír Valenta. "Lekár, bohužiaľ, konštatoval úmrtie muža, ktorý tak prudký náraz neprežil a jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom," povedal hovorca záchranárov Jozef Minár. 

Podľa informácií TV JOJ z miesta nehody sa tachometer vozidla po náraze do stromu zastavil na rýchlosti 110 kilometrov za hodinu. Okolnosti tragédie sú predmetom vyšetrovania. Telo mladíka odviezli na pitvu, ktorej výsledky ukážu, či bol mladík pod vplyvom alkoholu. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy