Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd obvinil najmenej 3 Slovákov v prípade útoku kyselinou na chlapca v Británii (3)
Zdielať na

Súd obvinil najmenej 3 Slovákov v prípade útoku kyselinou na chlapca v Británii (3)

WORCESTER / V Británií zatkli a obvinili najmenej 3 Slovákov, ktorí sú podozriví z útoku kyselinou len na 3- ročného chlapca. Celkovo zadržali päť mužov. Jedným z nich by mal byť aj otec chlapčeka. K prípadu sa pre TV JOJ vyjadrilo aj slovenské veľvyslanectvo v Londýne.

V prípade útoku kyselinou na 3-ročného chlapca v Británii zatkli a obvinili aj najmenej troch Slovákov. Jedným zo zadržaných mal byť aj jeho 39- ročný otec. K útoku došlo v sobotu. Chlapec nakupoval v supermarkete s domácimi potrebami so svojou matkou v oblasti Tallow Hill. O prípade a obvinení informovalo BBC. 

Sudca ich obvinil zo sprisahania ublíženia na zdraví. Pred Korunný súd Worcester sa opäť postavia 28. augusta. Obvinení muži sú vo veku 22- 41 rokov. Meno otca ale zverejnené nebolo. Obvinení skončili Norbert Pulko( 22) z Londýna , Jan Dudi(25), a Adam Cech( 27), z Birminghamu, a Jabar Paktia(41)z Wolverhampton. 

Vyjadrenie slovenského veľvyslanectva

"Slovenské veľvyslanectvo v Londýne disponuje informáciou od polície vo Worcesteri o zatknutí dvoch slovenských občanov za ťažké ublíženie na
zdraví, respektíve jeho prípravu. Informácia z polície neuvádza bližšiu špecifikáciu trestného činu. Uvedení občania ani ich rodinní príslušníci sa na náš zastupiteľský úrad  v Londýne neobrátili so žiadosťou o konzulárnu pomoc," uviedol pre TV JOJ z veľvyslanectva v Londýne Igor Skoček. 

Polícia môže spolupracovať 

"Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce Prezídia Policajného zboru  do dnešného dňa neprijal dožiadanie ani inú relevantnú informáciu v tejto veci od zahraničných partnerov. Pokiaľ bude úrad medzinárodnej policajnej spolupráce Prezídia Policajného zboru požiadaný o spoluprácu, je to obligatórny záväzok, ktorý bude akceptovaný, a na základe ktorého bude úrad spolupracovať v súlade s medzinárodnými záväzkami. V súvislosti s vyšetrovaním konkrétneho prípadu je potrebné obrátiť sa na príslušné orgány, ktoré sa predmetnou vecou zaoberajú," vysvetlil pre TV JOJ nadporučík Martin Wäldl. 

https://twitter.com/bbchw/status/1020972934242930688

Po útoku bolo dieťa okamžite ošetrené záchranármi a prevezené do nemocnice, kde mu ošetrili rameno aj tvár. Momentálne chlapca z nemocnice už prepustili, či však bude mať dlhodobé následky známe nie je. Podľa informácii denníka Daily Mail, matka po tom, ako na jej syna vyliali svetlo ružovú kyselinu, kričala: "Čo si to urobil môjmu dieťaťu?!"

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1021378764066861057

Pracuje sa ale aj s myšlienkou, že cieľom mohla byť aj chlapcova matka. Minulý rok sa so svojimi tromi deťmi odsťahovala od muža do Worcestra, aby začala žiť nový život. Deti sú vo veku 10, 8 a 3 roky. 

Polícia tvrdí, že chlapec nemusel byť predmetom rodinného sporu. Nedomnieva sa však ani, že by útok súvisel s organizovaným zločinom, alebo že by bol rasovo motivovaný. Chlapec má teraz policajnú ochranu. Podľa susedov mali ale chlapi pochádzať z "rómskej komunity".  "Polícia sa nás pýtala či sme si poslednú dobu nevšimli niečo nezvyčajné. Najskôr sme si mysleli, že ide o lúpež, no neskôr sme sa dozvedeli čo sa stalo. Chlapcovu matku sme nevideli pár dní," uviedol jeden zo susedov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy