Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Strach o svokrovcov i hlučná Chorvátka na nudapláži. Policajti sa v Chorvátsku nenudia
Zdielať na

Strach o svokrovcov i hlučná Chorvátka na nudapláži. Policajti sa v Chorvátsku nenudia

Archívna reportáž

ZÁHREB / Slovenskí policajti v Chorvátsku pomáhajú našincom pri nepríjemnostiach, ktoré na dovolenke dokážu poriadne skomplikovať život. Často ale dochádza k situáciám, ktoré policajtov aj pobavia.

Za posledný týždeň zaznamenali policajti niekoľko sťažností, z ktorých niektoré boli naozaj bizarné. Istý Slovák sa napríklad na nudistickej pláži sťažoval, že ho ruší hlučná Chorvátka. Ďalší sa napríklad pýtal, či je možné rezervovať si miesto na pláži uterákom už vo večerných hodinách napriek tomu, že to tabule zakazujú. 

Veľmi milý bol aj pán, ktorý sa tak bál o svojich svokrovcov dovolenkujúcich v Chorvátsku, že volal na políciu, pretože mali vypnuté telefóny. Nakoniec vysvitlo, že si pár chcel oddýchnuť, a tak si mobily počas dňa vypli a zapli ich až večer. 

Nie všetky udalosti, pri ktorých policajti v Chorvátsku zasahujú sú také úsmevné. Najčastejšie poskytujú pomoc pri riešení prípadov odtiahnutých vozidiel, pri riešení dopravných priestupkov a nehôd, pri riešení zabuchnutých kľúčov vo vozidle alebo pri strate peňaženky či dokladov. Často je tiež problémom jazyková bariéra, preto policajti pomáhajú aj s tlmočením, napríklad pri riešení strateného evidenčného čísla. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy