Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladý vodič narazil v plnej rýchlosti do stromu. Z auta ho vymrštilo
Zdielať na

Mladý vodič narazil v plnej rýchlosti do stromu. Z auta ho vymrštilo

PRIEVIDZA / Pri obci Diviacka Nová Ves v Prievidzskom okrese v nedeľu popoludní zasahoval vrtuľník. Letel tam pre mladého vodiča, ktorý narazil do stromu. Z auta ho vymrštilo von a utrpel ťažké zranenia. Podľa doterajších zistení išiel pravdepodobne rýchlo a nehodu mohla ovplyvniť aj kvalita pneumatík jeho auta.

Osobné auto v plnej rýchlosti narazilo do stromu. "Po príchode sme zistili, že na streche je prevrátené auto, vodič v ňom nebol. Na mieste bola posádka rýchlej zdravotnej pomoci," informuje veliteľ zásahu Martin Kočan. V momente ako vodič zišiel do jarku, vymrštilo ho z auta. "Opierku mu zlomilo a cez zadné okno vyletel von. Pripútaný nebol," uviedol Peter Rybanský z odťahovej služby. 

Po náraze bol pri vedomí, ale podľa svedkov to s ním nevyzeralo vôbec dobre. "Vodič utrpel ťažké zranenia, posádka stabilizovala jeho vitálne funkcie," informuje Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. Po ošetrení v sanitke privolali vrtuľník, ktorý ho previezol do nemocnice. 

Príčinu nehody vyšetrujú policajti. Podľa doterajších zistení išiel vodič pravdepodobne rýchlo. Podľa odborníkov na nehodu mohla mať vplyv aj kvalita pneumatík havarovaného auta. "Sú 7-ročné, staré, bez dezénu a taká pneumatika nemôže nič držať a nieto na mokrej, to ako keby išiel na klzisku," dodal Rybanský. 

V noci polícia riešila aj iný prípad. Na sídlisku niekto podpálil osobné auto, od neho sa chytili ďalšie štyri:  



Súvisiace články

Najčítanejšie správy