Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Starej Turej zadržali utečencov. Traja Afganci smerovali do Francúzska
Zdielať na

V Starej Turej zadržali utečencov. Traja Afganci smerovali do Francúzska

STARÁ TURÁ / V Starej Turej zadržali utečencov. Traja Afganci smerovali do Francúzska. Ukryli sa do nákladného auta, ktoré prišlo na Slovensko po tovar. Len čo zaparkovalo v objekte firmy v Starej Turej, traja muži chceli vystúpiť. Skončili však v rukách policajtov. Eskortovali ich na cudzineckú políciu.

V momente, keď kamionista otvoril náves, čakalo na neho prekvapenie. Traja neznámi muži. Kamionista prišiel naložiť tovar. Len čo zacúval do nakladacieho priestoru a zdvihol plachtu návesu, stáli oproti nemu traja muži.

"V nákladnom vozidle boli traja štátni príslušníci Afganistanu, ktorí sa na našom území zdržiavali nelegálne a nemali pri sebe žiadne cestovné doklady," povedala hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Baloghová. 

"Utečenci sú to. Takí traja počerní chlapci. Môžu mať tak okolo 30 rokov," hovorí obyvateľka Starej Turej. Zamestnanci firmy okamžite zavolali policajnú hliadku. Na miesto prišla aj cudzinecká polícia. "Policajti zistili, že Slovensko je tranzitnou stanicou a cieľom je Francúzsko," uviedla Baloghová.

Policajti boli na mieste niekoľko hodín. Mužov postupne vypočúvali. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície muži boli na ceste niekoľko týždňov. Prešli k nám cez Turecko, Srbsko a Maďarsko.

"Cudzincov predviedli na cudzineckú políciu a budú robené administratívne úkony na ich vyhostenie," dodáva Baloghová. Na prípade pracuje aj národná jednotka proti migrácii. Jej vyšetrovateľ zisťuje, ako sa do kamióna dostali. Jeho vodič podľa informácií TV JOJ z prostredia polície vyhlásil, že o nich nevedel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy