Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pred pol rokom ich takmer zabilo auto v spálni, teraz mali v dome pre zmenu dve vozidlá naraz
Zdielať na

Pred pol rokom ich takmer zabilo auto v spálni, teraz mali v dome pre zmenu dve vozidlá naraz

VARÍN / Rodina z Varína je už zúfalá. Niekoľkokrát do roka riešia ten istý problém. Bývajú na mieste, kde sa často stávajú dopravné nehody alebo škodové udalosti. Neustále musia opravovať dom a pomáhať tým, ktorí im škodu na majetku spôsobia. Inak to nebolo ani včera. V ich dome za hodinu skončili dve autá a to s odstupom jednej hodiny.

Ľudia, ktorí bývajú vo Varíne pri ceste sú už zúfalí na dvere poisťovne klopú pravidelne. Rodina Mahútovcov sa už bojí v ich vlastnom dome žiť, v januári im osobné auto takmer skončilo v spálni. "Poškodená bola fasáda, posunutú bolo okno, prasknuté okno, obitá omietka bola v spálni a radiátor bol poškodený," opisuje nedávnu udalosť majiteľ domu Vladimír Mahút.

Včera popoludní sa situácia zopakovala. Za volantom škodovky sedela tehotná žena. "Stále dokola to isté, a na rovnaké miesto ktoré bolo pred 6 mesiacmi," tvrdí Mahút. Rodina sa ešte ani nestihla i spamätať z prvej škodovej udalosti a už v ich plote skončilo ďalšie auto. "Buchot, rachot a strasenie chalupy," tvrdí majiteľ. Vlada oblial studený pot, keď videl auto prevrátené na boku: "Rýchlo sme bežali a vyberali sme dieťa aj šoférku z auta. A otec odpojil batériu, aby nevznikol požiar."

18-ročná Petra bola po nehode v šoku, ešte pred príchodom záchranárov sa ju snažili upokojiť hasiči. "Vodičke a jej maloletému bratovi sme poskytli predlekársku prvú pomoc," potvrdil Ľuboš Bucko, veliteľ zásahu HaZZ Žilina. Mladé dievča má vodičský preukaz len krátko. Spolu s bratom chcela pomôcť mame a šla pre slivky. Namiesto domov sa však súrodenci dostali do nemocnice. "Čaká sa tu len na to kým sa tu niekto zabije, mne už to tak príde," hovorí majiteľ zničeného domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy