Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Duchaplný vodič autobusu zabránil zrejme tragédii, hoci sa havárii nevyhol
Zdielať na

Duchaplný vodič autobusu zabránil zrejme tragédii, hoci sa havárii nevyhol

BANSKÁ BYSTRICA / Autobus, v ktorom sedelo 25 cestujúcich, dnes ráno havaroval neďaleko Banskej Bystrice. Pri Slovenskej Ľupči doňho nabúralo prichádzajúce auto, ktoré dostalo šmyk. Autobus plný ľudí skončil mimo cesty v priekope.

Linkový autobus bol skoro ráno plní ľudí, cestovali do práce do firmy v Slovenskej Ľupči. Pršalo a cesty boli mokré, na čo zrejme 28 ročný vodič osobného auta nemyslel. Dostal šmyk, prešiel do protismeru a nabúral rovno do prichádzajúceho autobusu. "Ja už som nemal čo robiť, keby idem rovno je to čelný náraz." opísal situáciu pred nehodou vodič autobusu. "Vodič prichádzajúceho autobusu sa snažil zrážke zabrániť, ale aj tak sa ľavými prednými časťami zrazili," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

V čase nárazu sedelo v autobuse 25 cestujúcich. Našťastie sa nikto z nich nezranil. 28-ročný vodič osobného auta zostal zakliesnený bol zdemolovanými plechmi, z vraku ho vyslobodili hasiči. Záchranári pomáhali aj jeho manželke, ktorá sedela vedľa neho. Obidvoch previezli do banskobystrickej nemocnice, podľa záchranárov ich stav našťastie nie je vážny.

Nehody, v ktorých figurujú osobné autá a autobusy sú na našich cestách časté, často sa bez zranených nezaobídu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy