Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šátorovci likvidovali biele kone v mlynčeku na mäso. Medzi obžalovanými je aj expolicajt
Zdielať na

Šátorovci likvidovali biele kone v mlynčeku na mäso. Medzi obžalovanými je aj expolicajt

BANSKÁ BYSTRICA / Za múrmi väznice v utorok pokračovalo pojednávanie s takzvanými Šátorovcami. Okrem toho, že obžalovaní muži sa priznali k fyzickej likvidácii samotného šéfa zločineckej skupiny, na krku majú vraždy bielych koní, ktorých sa zbavovali v mlynčeku na mäso. Medzi obžalovanými je aj expolicajt.

Senát v utorok vypočul aj bývalého elitného policajta. Ten mal skupine vynášať informácie o vyšetrovaní. "Je obžalovaný z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu Šátorovcov. Poskytoval im informácie z policajného prostredia, o prebiehajúcich vyšetrovaniach, o chystaných policajných akciách," uviedol prokurátor.

Okrem toho mal podľa obžaloby sfalšovať aj služobný policajný preukaz a používal ho v čase, keď už na polícii nepracoval. Skupine mal poskytnúť aj informácie, ktoré použili pri vražde nepohodlného svedka. "Je obžalovaný aj z toho, že poskytol pomoc pri vražde poškodeného Ečiho Akotlana tým, že lokalizoval jeho pohyb pre členov zločineckej skupiny Šátorovcov," dodal prokurátor.

Bývalý policajt pritom pôsôbil v špecializovanom tíme, ktorý sa mal podieľať na rozložení zločineckej skupiny, podľa obžaloby tak hral na dve strany. Samotný expolicajt dnes vypovedal pred senátom niekoľko hodín. Popiera, že by skutky, z ktorých je obžalovaný, spáchal.

"Senát Špecializovaného trestného súdu dnes v ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici pokračuje v hlavnom pojednávaní v trestnej veci Szolt N. a pol. Obžalovaných je 14 osôb z rôznych trestných činov," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Pezinok Katarína Kudjáková.

Šátorovci pôsobili viac ako desať rokov na južnom Slovensku, vraždiť mali konkurentov, aj biele kone, no údajne aj len tak z rozmaru. Dnešnú výpoveď expolicajta pozorne sledoval aj otec bratov Raiszovcov.

Tých našli po troch rokov nezvestnosti v tajnom hrobe neďaleko Dunajskej Stredy. "Jednoznačne bral peniaze a samozrejme dával informácie. To je hanba polucajtov. Aj ja sa hanbím, že som bol policajt kvôli nemu," uviedol otec obetí Andrej Raisz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy